Jamie Oliverin megahelppoa ruokaa ylistetään: "Luultavasti kaikkien aikojen paras kanaresepti"

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08 Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Kulinaristien rakastamalla The Kitchn -ruokasivustolla ylistetään Jamie Oliverin kanareseptiä yhdeksi maailman parhaista. Mikä Oliverin kanaruoasta tekee erityisen?  

Yllä olevalla videolla valmistetaan toista suosittua kanaruokaa, Lyonin kanaa.

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Faith Durand kertoo ihastuneensa reseptiin jo vuosia sitten. Kun Durand oli viisi vuotta sitten julkaissut reseptistä ylistävän artikkelin, myös muut suuret mediat, kuten Food52 ja New York Times bongasivat ohjeen ja kehuivat sitä vuolaasti. Alun perin ohje on peräisin Jamie Oliverin vuonna 2002 julkaistusta kirjasta Happy Days with the Naked Chef

– Olin palavasti ihastunut tähän reseptiin, mutta viimeisen viiden vuoden aikana ihastus on muuttunut rakkaudeksi. Ruoka tuoksuu jumalaiselta, kun sitä valmistaa. Kun tein sitä ensimmäisen kerran, mieheni kysyi voihkien, mitä ihanaa ruokaa oikein teen, Faith Durand kuvailee.

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Kanareseptin idea on simppeli: kokonainen broileri kypsennetään isossa padassa maidon, sitruunakuoriraasten, kanelitangon ja kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Yhdistelmä ei Durandin mukaan vaikuttanut alun perin kovin houkuttelevalta, mutta lopputulos yllättikin naisen täysin. 

Voi tehdä myös esimerkiksi broilerin reisi- ja koipipaloista

Nyt ruokatoimittaja on ehtinyt tehdä Oliverin kanaruokaa jo monta kertaa. Hän kehuu erityisesti ruoan valmistamisen nopeutta ja heppoutta: esivalmisteluja tai marinointia ei tarvita. Myös Jamie Oliver itse lupaa, että et tule pettymään tähän kanareseptiin:

– Luota minuun, tulet rakastamaan tätä! Maidosta syntyy uskomattoman hyvä ja maukas kastike, Jamie Oliver kuvailee reseptiään. 

Kokonaisen broilerin voi reseptissä korvata myös esimerkiksi broilerin koipireisillä tai reisipaloilla.

Lähteet: The Kitchn, JamieOliver.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!