Jamie Oliver paljastaa, kuinka parsa kannattaisi aina kypsentää: "Aivan mahtava maku"

vihreä parsa
Keittäminen ei ole suinkaan ainoa tapa valmistaa parsaa. Shutterstock

Huippukokki tarjoilee kypsennetyn parsan oliiviöljyn, sitruunan ja parmesaanin kera.

Parsakausi on vihdoin täällä ja valmistustapoja on monia. Jamie Oliver vannoo mehevän ja superterveellisen kausiherkun paistamisen nimeen.

– Kun parsat heittää pannulle, niistä irtoaa aivan mahtava maku, Oliver hehkuttaa omilla sivuillaan.

Paistetut parsat Jamie Oliverin tapaan

Ainekset:

800g parsaa
oliiviöljyä
1 sitruuna
parmesaania

Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa parsojen varresta puiseva osa pois – sentti saattaa riittää. Kuumenna valurautapaistinpannu ja paista parsoja ilman rasvaa molemmilta puolilta niin, että ne saavat väriä.

Asettele parsat lautaselle. Purista niiden päälle runsaasti tuoretta sitruunamehua. Lorauta sitten vielä reilummalla kädellä oliiviöljyä. Mausta parsat ripottelemalla niiden päälle merisuolaa ja mustapippuria. Kruunaa annos raastamalla viimeiseksi vielä parmesaania. Nauti! 

Lähde: Jamie Oliver

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!