Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jälkiruoka, joka vie kielen mennessään – tätä on pakko kokeilla!

Kuva: Mari Moilanen
Kuva: Mari MoilanenMari Moilanen
Julkaistu 19.08.2016 17:31

MTV LIFESTYLE

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Mari Moilanen suosittelee kokeilemaan herkullisen baklavan reseptiä.

Mari Moilasen uutuuskirjasta Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016) löytyy suussasulavan baklavan resepti. Kirjailija itse suosittelee lämpimästi kokeilemaan reseptiä, joka on yksi hänen omista jälkiruokasuosikeistaan.

TIESITKÖ? Baklava tarkoittaa makeaa leivonnaista, jota on tapana valmistaa erityisesti Lähi-idässä, Balkanilla ja Etelä-Aasiassa. Baklavan pääraaka-aineet ovat perinteisesti filo-taikina, pähkinät sekä siirappi.

Baklava

9 palaa, noin 20X20 cm vuoallinen

8 arkkia filotaikinaa
1,5 dl pistaaseja
0,5 dl manteleita
0,5 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
0,5 tl aitoa vaniljaa jauheena
2 rkl ruokosokeria
75 g voita
pistaasi- ja mantelirouhetta koristeluun

Siirappi:
1 + 3/4 dl hunajaa
1 rkl ruusuvettä
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Sulata filotaikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa mausteet, ruususokeri, pistaasit ja mantelit tehosekoittimen ja aja seos karkeaksi rouheeksi. Sulata voi.

Valmista baklava neliön tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Leikkaa filotaikinasta kymmenen vuokaan sopivaa palaa.

Voitele yksi filotaikinapala sulalla voilla ja aseta se vuokaan. Tee näin viisi kerrosta. Leitä sitten täyte kakkuun ja peitä seuraavilla viidellä, voilla voidellulla filotaikina-arkilla.

Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia, laske sitten lämpöä hieman 170 asteeseen, ja paista vielä 10-15 minuuttia.

Valmista tällä välin hunajainen siirappi kuumentamalla hunaja kattilassa ja maustamalla se ruusuvedellä sekä appelsiinin kuorella ja mehulla. Kun baklava on kullanruskea ja rapea, ota se uunista ja pistele pintaan reikiä. Kaada päälle hunajasiirappi ja anna kakun tekeytyä parinkymmenen minuutin ajan.

Ripottele pinnalle hieman rouhittuja pistaaseja sekä manteleita ja leikkaa baklava sopivankokoisiksi paloiksi. 

Lähde: Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016)

Lisää aiheesta:

Kahden suosikkiherkun täydellinen liitto – tätä superhelppoa jälkiruokaa on mahdoton vastustaa!Paluu menneisyyteen: Joulupöydän legendaarisin herkku – tämän kakun voit leipoa jo nyt!Paluu menneisyyteen: Ainekset löytyvät aina kaapista! Tämä klassikkojälkiruoka on huolettomien kesäpäivien pelastajaRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitHyödynnä omenat: Kokeile tätä huikeaa reseptiä!Maailman helpoin omenapiirakka – et tarvitse edes uunia!
JälkiruoatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoat
  • 7.11.14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 30.7.17:39
    Ilosaarirock

    Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!

  • 16.7.20:15
    Ilmiöt

    "Se on seksikäs! Se on ruotsalainen!" Tuttu herkku räjähti ilmiöksi USA:ssa

  • 30.6.17:33
    Ruoka

    Lattialle pudonnut jälkiruoka syötettiin juhlavieraille – näin syntyi "legendaarinen sotku"

  • 22.3.17:32
    Ruoka

    "Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!