Ruokabloggaaja ja -kirjailija Mari Moilanen suosittelee kokeilemaan herkullisen baklavan reseptiä.
Mari Moilasen uutuuskirjasta Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016) löytyy suussasulavan baklavan resepti. Kirjailija itse suosittelee lämpimästi kokeilemaan reseptiä, joka on yksi hänen omista jälkiruokasuosikeistaan.
TIESITKÖ? Baklava tarkoittaa makeaa leivonnaista, jota on tapana valmistaa erityisesti Lähi-idässä, Balkanilla ja Etelä-Aasiassa. Baklavan pääraaka-aineet ovat perinteisesti filo-taikina, pähkinät sekä siirappi.
Baklava
9 palaa, noin 20X20 cm vuoallinen
8 arkkia filotaikinaa
1,5 dl pistaaseja
0,5 dl manteleita
0,5 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
0,5 tl aitoa vaniljaa jauheena
2 rkl ruokosokeria
75 g voita
pistaasi- ja mantelirouhetta koristeluun
Siirappi:
1 + 3/4 dl hunajaa
1 rkl ruusuvettä
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
Sulata filotaikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa mausteet, ruususokeri, pistaasit ja mantelit tehosekoittimen ja aja seos karkeaksi rouheeksi. Sulata voi.
