Jäätelöiden hautausmaalla voi surra edesmenneitä makuja – purkki voi myös syntyä uudelleen

jäätelöiden hautausmaa
Todellisuudessa maahan ei haudata fyysistä jäätelöä. Kuvakaappaus Ben & Jerry'sin Youtube-videolta

Ben & Jerry’s on tunnettu jäätelöpurkeistaan, joiden sisältä löytyy yllättäviä yhdistelmiä. Mikäli jäinen sekoitus ei menesty, on makumuistolle paikka maan povessa.

Herkkusuiden pyhiinvaelluskohde, jäätelömakujen hautausmaa, perustettiin vuonna 1997. Kaksikymmentä vuotta sitten hautakiviin oli kirjailtu vain neljän maun nimet ja muistotekstit. Nykyään hautausmaalla pääsee muistelemaan 35:tä eri jäätelömakua.

Surijoita riittääkin: Ben & Jerry’sin arvion mukaan jäätelöiden hautausmaalla vierailee vuosittain jopa 250 000 ihmistä.

Todellisuudessa hautakiven juurelta ei kuitenkaan löydy jäätelönjämiä, vaan tarkoitus on muistaa myös myyntimenestykseltään vaisuksi jääneitä makuja. Äskettäin kuvaannollista multaa päälleen sai Yhdysvalloissa myyty maapähkinäjäätelöllä, karamellirykelmillä sekä vaahtokarkki- ja maapähkinävoipyörteillä varusteltu What a Cluster -jäätelömaku.

Makujen hautausmaa sijaitsee fyysisesti Yhdysvalloissa, Vermontin osavaltiossa. Graniittikivin koristellulta kukkulalta on näköyhteys Ben & Jerry’sin tehtaalle.

Kaikki pakastehyllyiltä muistoihin siirtyneet jäätelöt löytää myös verkkohautausmaalta. Siellä voi myös äänestää makua, jonka poismenoa ei pysty käsittelemään. Tarpeeksi pyyntöjä saanut maku voi nousta haudastaan takaisin lusikoitavaksi.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja