Jäätelöiden hautausmaalla voi surra edesmenneitä makuja – purkki voi myös syntyä uudelleen
Ben & Jerry’s on tunnettu jäätelöpurkeistaan, joiden sisältä löytyy yllättäviä yhdistelmiä. Mikäli jäinen sekoitus ei menesty, on makumuistolle paikka maan povessa.
Herkkusuiden pyhiinvaelluskohde, jäätelömakujen hautausmaa, perustettiin vuonna 1997. Kaksikymmentä vuotta sitten hautakiviin oli kirjailtu vain neljän maun nimet ja muistotekstit. Nykyään hautausmaalla pääsee muistelemaan 35:tä eri jäätelömakua.
Surijoita riittääkin: Ben & Jerry’sin arvion mukaan jäätelöiden hautausmaalla vierailee vuosittain jopa 250 000 ihmistä.
Todellisuudessa hautakiven juurelta ei kuitenkaan löydy jäätelönjämiä, vaan tarkoitus on muistaa myös myyntimenestykseltään vaisuksi jääneitä makuja. Äskettäin kuvaannollista multaa päälleen sai Yhdysvalloissa myyty maapähkinäjäätelöllä, karamellirykelmillä sekä vaahtokarkki- ja maapähkinävoipyörteillä varusteltu What a Cluster -jäätelömaku.
Makujen hautausmaa sijaitsee fyysisesti Yhdysvalloissa, Vermontin osavaltiossa. Graniittikivin koristellulta kukkulalta on näköyhteys Ben & Jerry’sin tehtaalle.
Kaikki pakastehyllyiltä muistoihin siirtyneet jäätelöt löytää myös verkkohautausmaalta. Siellä voi myös äänestää makua, jonka poismenoa ei pysty käsittelemään. Tarpeeksi pyyntöjä saanut maku voi nousta haudastaan takaisin lusikoitavaksi.
Lähde: Ben & Jerry's
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan