Tätä et varmasti ole maistanut mämmin kanssa – kerma jää kakkoseksi!
Alunperin ilman lisukkeita syötyä mämmiä yhdistellään nykyisin yllättävienkin makujen kanssa.
Vaikka mämmin suosio on vuosien varrella laskenut, riittää suomalaisella herkulla vielä syöjiä. Tapoja nauttia mämmiä on paljon. Mämmiä voi syödä esimerkiksi maidon, kerman, sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa.
Toisille on tärkeää saada lisätä rasvatonta maitoa makean mämmin kaveriksi, toiset valitsevat lisukkeeksi ehdottomasti täyteläisen kerman. Joku ei voi kuvitellakaan syövänsä mämmiä ilman sokeria.
Täysin oma lukunsa ovat mämmimerkit. Luomutuotteiden kasvattaessa suosiotaan mämmeissäkin on enemmän valinnanvaraa. Toiset innostuvat sokerilla ja siirapilla kohennetuista, toiset valitsevat mieluummin imellyttämällä makeutetun luomutuotteen.
Elo-säätiön projektikoordinaattori Susanna Haavisto kertoo saaneensa vinkin yllättävästä makuparista mämmille.
– Minua neuvottiin lisäämään mämmin sekaan rommipohjaista likööriä, kuten A. H. Riise XO:ta, paljastaa Haavisto.
Idea tuli Alkon työntekijältä ja Haavisto nyökyttelee makujen sopineen yhteen mainiosti.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti