Tätä et varmasti ole maistanut mämmin kanssa – kerma jää kakkoseksi!

1080667
Lehtikuva

Alunperin ilman lisukkeita syötyä mämmiä yhdistellään nykyisin yllättävienkin makujen kanssa.

Vaikka mämmin suosio on vuosien varrella laskenut, riittää suomalaisella herkulla vielä syöjiä. Tapoja nauttia mämmiä on paljon. Mämmiä voi syödä esimerkiksi maidon, kerman, sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Toisille on tärkeää saada lisätä rasvatonta maitoa makean mämmin kaveriksi, toiset valitsevat lisukkeeksi ehdottomasti täyteläisen kerman. Joku ei voi kuvitellakaan syövänsä mämmiä ilman sokeria.

Täysin oma lukunsa ovat mämmimerkit. Luomutuotteiden kasvattaessa suosiotaan mämmeissäkin on enemmän valinnanvaraa. Toiset innostuvat sokerilla ja siirapilla kohennetuista, toiset valitsevat mieluummin imellyttämällä makeutetun luomutuotteen.

Elo-säätiön projektikoordinaattori Susanna Haavisto kertoo saaneensa vinkin yllättävästä makuparista mämmille.

– Minua neuvottiin lisäämään mämmin sekaan rommipohjaista likööriä, kuten A. H. Riise XO:ta, paljastaa Haavisto.

Idea tuli Alkon työntekijältä ja Haavisto nyökyttelee makujen sopineen yhteen mainiosti.

***

1:53
​​​​​​​

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja