Tätä et varmasti ole maistanut mämmin kanssa – kerma jää kakkoseksi!

1080667
Lehtikuva

Alunperin ilman lisukkeita syötyä mämmiä yhdistellään nykyisin yllättävienkin makujen kanssa.

Vaikka mämmin suosio on vuosien varrella laskenut, riittää suomalaisella herkulla vielä syöjiä. Tapoja nauttia mämmiä on paljon. Mämmiä voi syödä esimerkiksi maidon, kerman, sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Toisille on tärkeää saada lisätä rasvatonta maitoa makean mämmin kaveriksi, toiset valitsevat lisukkeeksi ehdottomasti täyteläisen kerman. Joku ei voi kuvitellakaan syövänsä mämmiä ilman sokeria.

Täysin oma lukunsa ovat mämmimerkit. Luomutuotteiden kasvattaessa suosiotaan mämmeissäkin on enemmän valinnanvaraa. Toiset innostuvat sokerilla ja siirapilla kohennetuista, toiset valitsevat mieluummin imellyttämällä makeutetun luomutuotteen.

Elo-säätiön projektikoordinaattori Susanna Haavisto kertoo saaneensa vinkin yllättävästä makuparista mämmille.

– Minua neuvottiin lisäämään mämmin sekaan rommipohjaista likööriä, kuten A. H. Riise XO:ta, paljastaa Haavisto.

Idea tuli Alkon työntekijältä ja Haavisto nyökyttelee makujen sopineen yhteen mainiosti.

***

​​​​​​​

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!