Jäätelöä kannattaisi oikeasti syödä aamupalaksi – tässä syy
Japanilaistutkija väittää, että jäätelön syöminen heti heräämisen jälkeen voi tehdä ihmisistä entistä fiksumpia.
Independent-sivuston mukaan japanilaistutkimuksessa saatiin selville, että jäätelö parantaa ihmisten reaktioaikaa ja parantaa kykyä kestää psyykkisiä ärsykkeitä. Lupaavia tuloksia saatiin, kun tutkimukseen osallistuneet söivät heti herättyään kolme lusikallista jäätelöä.
Tutkimuksen takana on tokiolaisen Kyorinin yliopiston professori Yoshihiko Koga. Ensin Koga epäili, että jäätelön vaikutukset aamupalan roolissa johtuivat yksinkertaisesti siitä, että jäätelö on kylmää, ja se herättää siksi ihmiskehon monia muita aamupaloja paremmin. Tämän vuoksi testiin osallistuneiden annettiin juoda jääkylmää vettä heti herättyään.
Kylmällä vedellä toteutetut testit osoittivat kuitenkin pian, että positiiviset tulokset virkeydessä olivat kaikkein korostuneimpia silloin, kun tutkimukseen osallistuneet söivät nimenomaan jäätelöä. Jää nähtäväksi, tuleeko jäätelöstä maailmalla uusin aamupalatrendi sen suotuisien vaikutusten vuoksi.
Lähde: Independent
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan