Mainos
Mainos

Jäätelöä kannattaisi oikeasti syödä aamupalaksi – tässä syy

Japanilaistutkija väittää, että jäätelön syöminen heti heräämisen jälkeen voi tehdä ihmisistä entistä fiksumpia.

Independent-sivuston mukaan japanilaistutkimuksessa saatiin selville, että jäätelö parantaa ihmisten reaktioaikaa ja parantaa kykyä kestää psyykkisiä ärsykkeitä. Lupaavia tuloksia saatiin, kun tutkimukseen osallistuneet söivät heti herättyään kolme lusikallista jäätelöä.

Tutkimuksen takana on tokiolaisen Kyorinin yliopiston professori Yoshihiko Koga. Ensin Koga epäili, että jäätelön vaikutukset aamupalan roolissa johtuivat yksinkertaisesti siitä, että jäätelö on kylmää, ja se herättää siksi ihmiskehon monia muita aamupaloja paremmin. Tämän vuoksi testiin osallistuneiden annettiin juoda jääkylmää vettä heti herättyään.

Kylmällä vedellä toteutetut testit osoittivat kuitenkin pian, että positiiviset tulokset virkeydessä olivat kaikkein korostuneimpia silloin, kun tutkimukseen osallistuneet söivät nimenomaan jäätelöä. Jää nähtäväksi, tuleeko jäätelöstä maailmalla uusin aamupalatrendi sen suotuisien vaikutusten vuoksi.

Lähde: Independent

***Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja