Jääkaapissa vai huoneenlämmössä: Missä sipulia kuuluu säilyttää?
Missä sinulla on tapana säilyttää sipuleita keittiössäsi? Oikea säilytyspaikka ei suinkaan ole huoneenlämmössä.
Eri elintarvikkeiden oikeat säilytyspaikat saattavat joskus yllättää. Esimerkiksi kurkut ja tomaatit viihtyvät kylmäsäilytyksen sijaan huoneenlämmössä, sillä erityisesti kurkku saattaa vetistyä jääkaapissa. Eri tomaattilajikkeiden ominaismaut pääsevät parhaiten esille, kun niitä säilytetään huoneenlämmössä.
Sipuli kuuluu jääkaappiin
Mutta mikä sitten on sipulin, yhden ruoanlaiton yleisimmistä raaka-aineista, oikea säilytyspaikka? Parhaiten sipuli säilyy tuoreena, kun sitä säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa. Tämä pätee sekä tuoreeseen sipuliin että kuivattuunkin sipuliin.
Sipuleita ei kannata säilyttää muovipussissa, sillä tällöin ne voivat mädäntyä nopeasti. Älä myöskään säilytä sipuleita esimerkiksi salaatin läheisyydessä, sillä sipuleiden sisältämä etyleeni saattaa kellastuttaa salaatinlehtiä.
Lähde: Altt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje