2:19

Itsenäisyyspäivän juoma haussa? Valmista itse legendaarinen drinkki

Hotelli Kämpin legendaarisen cocktailin voi kokeilla valmistaa myös kotona.

Linnan juhlien jatkoja vietetään perinteisesti Hotelli Kämpin baarissa. Bar manager Joona Kurkela kertoo, että jatkoilla kaupaksi on käynyt erityisesti kuohuviini, samppanja sekä gin tonic. Kurkelan mukaan kotonakin päivää voisi juhlistaa juuri kuohuvalla.

Mutta entäs jos kuohuvan sijaan kippistelisitkin hyvän cocktailin kanssa? Tämä tavallaan Suomen itsenäistymisen historiaan kietoutuva drinkki on oiva vaihtoehto.

Kurkela kertoo, että Gellhorn-cocktail on nimetty talvisodan aikana Kämpissä majoittuneen yhdysvaltalaisen kirjailijan ja toimittajan, Martha Gellhornin mukaan. 

Town and Country -lehden mukaan Gellhorn oli yksi ensimmäisiä naispuolisia sotakirjeenvaihtajia. Gellhorn oli myös kirjailija Ernest Hemingwayn kolmas vaimo.

Gellhorn

Reseptissä on käytetty samppanjasiirappia, mutta jos sen valmistaminen tuntuu liian hankalalta, juomaa voi kokeilla myös ihan tavallisen sokerisiirapin kanssa.

Voit katsoa valmistusohjeet myös pääkuvan videolta.

4 cl giniä
1 cl seljankukkalikööriä
3 cl tuorepuristettua verigreippimehua
1 cl samppanjasiirappia
lusikallinen limemehua 
lusikallinen raparperihilloa
tujaus Angostura bittereitä (katkeroita)

1. Mittaa ainekset juomaravistimeen jäiden kanssa. Ravista ja siivilöi lasiin.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja