Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itseleivotut hampurilaissämpylät

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 04.05.2014 21:37

Kuten niin usein olen toistellut, Suomessa moni hieno ruoka on jäänyt mättöotsikon alle aivan liiaksi. Burgeri on yksi uhreista, mutta onneksi katuruokabuumi korjaa tilannetta hurjalla vauhdilla. Burgerissa on kaksi kunnollista taidonnäytettä, pihvi ja sämpylä. Kuulen usein mielipiteitä burgerista perustuen höysteisiin. Tulisuuteen, kastikkeeseen, lisukkeiden määrään jne. Ymmärrettävää, koska sämpylät ovat usein identtisiä kaikkialla ja pihvitkin perus tukkukamaa.

Paikataan tilannetta mainiolla burgerisämpyläreseptillä. Sen avulla saat aikaiseksi sämpylän, joka oikeasti maistuukin joltain ja näyttää upealta. Ja on helppo leipoa.

VINKKI! Testaa BBQ-pekonihampurilainen, Pulled Chicken Burger, Sinihomejuusto-balsamicoburgeri tai kasvisburgeri kikherneistä.

Burgerisämpylät

8 sämpylää

8 dl vehnäjauhoja

0,5 dl maitoa

2,5 dl vettä

15 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa)

40 g voita

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

3 kananmunaa

seesaminsiemeniä, paahdettuna

Sekoita kattilassa maito, vesi ja voi. Lämmitä levyllä hetken aikaa, jotta voi sulaa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mukaan hiiva ja anna liueta. Sekoita käsin tai monitoimikoneella kulhossa 5 dl jauhoja, suola ja sokeri sekä maitoseos. Sekoita mukaan 2 kananmunaa. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja ja lisää jauhoja hiljalleen, kunnes saat sileän ja kimmoisan taikinan. Laita taikina voideltuun kulhoon kohoamaan 2 tunniksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan leivinpaperille. Tee mielummin hiukan littanoita sämpylöitä, koska ne kohoavat vielä paljon. Anna kohota vielä tunti. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 10 minuuttia tai kunnes sämpylöissä on kaunis kullanruskea väri.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Lihapullat osa 28: Piripiri-pullatBriossisämpylät - täydellinen burgerisämpyläSabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunallaVaihtelua makuun ja ulkonäköön – näin teet hampurilaissämpylöistä entistäkin herkullisempiaHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraStromboli - pizzarulla
briossibriossisämpyläburgeriburgerisämpylähampurilainenhampurilaissämpyläleipominenleivontaresepti

Tuoreimmat aiheesta

briossi
  • 19.03.201921:10
    resepti

    Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpylä

  • 15.11.201718:29
    burgeri

    Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera

MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved