Itse tehty sima: Vielä ehdit tehdä vappusiman – katso helppo ohje

sima_4_D8S8944-Edit
Sima kuuluu vappuun! Nappaa perinteinen ja helppo ohje. Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä. Nappaa ohje!

Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä valmistaa vapuksi, jos käymisprosessin suorittaa huoneenlämmössä.

Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:

Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat

Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima. Nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin. 

– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.

Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi. 


Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:

0:52


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja