Itiksen KFC-ravintolaan edelleen tuntien jono – toimitusjohtaja kommentoi nyt kanakohua

13:02 Ensimmäinen KFC-ravintola aukeaa Suomessa – MTV paikalla
Tältä näytti Suomen ensimmäisen KFC-ravintolan avajaisissa.

Suomeen rantautuneen KFC-ketjun ensimmäiseen ravintolaan joutuu edelleen jonottamaan useamman tunnin.

Videolla: Tältä näytti Suomen ensimmäisen KFC-ravintolan avajaisissa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin viime viikolla pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenin eli KFC:n rantautumisesta Suomeen. Ketjun ensimmäisen Suomen ravintolan avajaisia vietettiin torstaina 11.11. kauppakeskus Itiksessä. MTV Uutiset oli paikan päällä seuraamassa avajaishulinaa. Pieneltä draamaltakaan ei vältytty, kun vegaaniaktivistien järjestämä mielenilmaus ja sen aiheuttama välikohtaus vei hetkeksi huomion ravintolan avajaisilta.

Nyt Itiksen KFC on ehtinyt olla auki jo viikon verran ja MTV:n omien havaintojen mukaan jonot ulottuvat edelleen päivittäin ulos saakka. Ketjun Suomen toimitusjohtaja Janne Einola vahvistaa MTV Uutisille, että asiakkaita todella on riittänyt.

–  Startti on ollut todella hyvä ja olemme todella iloisia siitä. Vaikka ihmiset ovat joutuneetkin välillä odottamaan pitkään, niin sisällä homma on toiminut ja olemme saaneet positiivista palautetta, Einola kertoo.

Einola kertoo, että jonotusaika ravintolaan on tällä hetkellä pahimmillaan noin 2,5–3 tuntia. Nyt loppuviikosta jonotusaika on ollut paikoin hieman lyhyempi, kun sää on ollut huono. Toimitusjohtaja toivoo tietysti yritystoiminnan kannalta jonojen jatkuvan tulevaisuudessakin.

Ei vielä Woltiin tai Foodoraan – seuraava ravintola avautuu Turkuun

Yhteistyötä ruokalähettipalveluiden, Woltin tai Foodoran kanssa Suomen KFC ei vielä aio aloittaa.

–  Varmasti tulevaisuudessa näin teemme. Nyt meillä on ravintolassa niin paljon kävijöitä paikan päällä, että haluamme fokusoida heihin. Katsomme sitten jossain vaiheessa uudestaan mahdollisuutta kotiinkuljetuksiin.

Pikaruokaketjun tarkoituksena on avata vuoden 2021 loppuun mennessä vielä kolme ravintolaa Suomessa. Seuraavan ravintolan olisi tarkoitus avautua Turussa. Aikataulut ovat kuitenkin vielä epävarmat.

–  Kaikki riippuu tavaroiden toimitusajoista. Konttiliikenne on sekaisin, kuten tiedetään. Pitää saada tavarat tuonne Vuosaaren satamaan ennen kuin pystymme sanomaan tarkkaa avajaispäivämäärää. 

Mielenilmaus avajaispäivänä ei vaikuttanut ketjun toimintaan

Vaikka KFC onkin kerännyt paljon positiivista huomiota Suomessa, on muutamia ketjun kannalta kiusallisiakin aiheita nostettu uutisotsikoihin. Avajaispäivänä ravintolan edessä järjestetty mielenilmaus ei kuitenkaan toimitusjohtaja Einolan mukaan ole juurikaan vaikuttanut pikaruokaketjun toimintaan.

–  Eihän tämä koko välikohtaus liittynyt suoranaisesti KFC-ketjuun, vaan ylipäätään eläintuotantoon. Meidän mielestämme jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä ihan vapaasti. Aika ja paikka olivat vain väärät, Einola sanoo.

Einola kommentoi välikohtausta myös aiemmin MTV Uuutisten haastattelussa: KFC:n kanaprotestissa kiinniotettu Benjamin avautuu kokemastaan MTV:n haastattelussa: "Kyseessä on ylilyönti"

Toimitusjohtajan mukaan mielenilmaisijoille osoitettiin myös toinen paikka, missä he olisivat voineet tuoda asiaansa esille. Mielenilmaus päätettiin kuitenkin järjestää ravintolan edessä kauppakeskuksen sisällä, minkä johdosta vartijat taluttivat joukon ulos.

KFC:n toimitusjohtaja tyrmää väitteet siitä, ettei ketju kelpuuttaisi suomalaista broileria

Ennen KFC:n avajaisia sosiaalisessa mediassa nousi esiin myös keskustelu ketjun käyttämästä puolalaisesta kanasta. Monissa yhteyksissä ihmeteltiin, miksi KFC suosii puolalaista kanaa, eikä ”kelpuuta suomalaista”. Toimitusjohtaja Einolan kyse ei kuitenkaan missään nimessä ole siitä, etteikö suomalainen broileri kelpaisi ravintolalle.

– Koko keskustelu lähti siitä väittämästä eräässä lehdessä, että KFC ei muka kelpuuta suomalaista kanaa. Se on toimittajan oma johtopäätös keskusteluista. Lähtökohta toiminnassamme on, että tuotteet ovat laadultaan ensiluokkaisia ja turvallisuus voidaan taata, Einola perustelee ja jatkaa:

–  Sen takia meillä on tiukat laatuvaatimukset koko prosessin ajalta, ihan eläimen kasvattamisesta lähtien. Siihen liittyy pitkä, kolmannen osapuolen tekemä sertifiointiprosessi.

Myös suomalaisen broilerin sertifiointi KFC:n laatuvaatimuksien mukaan on mahdollista, mutta on Einolan mukaan pidempi prosessi. Siksi jo valmiiksi sertifioitu puolalainen broileri päätyi nyt ainakin ensialkuun ketjun listoille Suomessa.

– Käymme koko ajan keskustelua myös suomalaisten tavarantoimittajien kanssa. Se vie oman aikansa ja meidän pitää samalla myös ketjuna kasvaa.

Einola myös tyrmää väitteet siitä, että ketjun käyttämässä puolalaisessa broilerissa olisi suurempi salmonella- tai antibioottiriski.

– Kaikki meille tuleva kana on sataprosenttisesti salmonellatestattua. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja