Oletko ihmetellyt, miksi kotona ei saa tehtyä yhtä hyvää pastaruokaa kuin italialaisissa ravintoloissa? Syy voi olla pelkästään ostamassasi pastassa.
Katso yllä olevalta videolta, miten voit tehdä itse kotona tuorepastaa!
Italialaisen ruoan salaisuus piilee erinomaisissa, tuoreissa raaka-aineissa. Siksi ei ole myöskään aivan sama, mitä pastaa kaupasta valitsee.
Väärä valinta voi parhaimmillaan jopa vaarantaa koko annoksen onnistumisen.
Italialaiskokki Louis Tomzcak suosittelee välttämään kaupan halvimpia pastoja, koska niiden koostumus ei yleensä ole oikeanlainen.
– Kalliimpi pasta on tehty parempilaatuisesta jauhosta ja usein puristettu messinki- ja pronssipalojen läpi, mikä tekee koostumuksesta karkean, Tomzcak kertoo Independentille.
Metallilla on merkitystä
Messinkiä ja pronssia käytetään Italiassa muoteissa ja leikkureissa, joilla erilaiset pastan muodot tehdään. Massavalmistuksessa pasta taas laitetaan teflonisten koneiden läpi, jotta valmistus on nopeampaa.
