Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialaiskokki paljastaa: Yksi muutos saa pastasi maistumaan ravintolatasoiselta – kastikkeesta riippumatta

1:00Näin teet itse tuorepastaa
Julkaistu 24.08.2018 16:59

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Oletko ihmetellyt, miksi kotona ei saa tehtyä yhtä hyvää pastaruokaa kuin italialaisissa ravintoloissa? Syy voi olla pelkästään ostamassasi pastassa.

Katso yllä olevalta videolta, miten voit tehdä itse kotona tuorepastaa!

Italialaisen ruoan salaisuus piilee erinomaisissa, tuoreissa raaka-aineissa. Siksi ei ole myöskään aivan sama, mitä pastaa kaupasta valitsee.

Väärä valinta voi parhaimmillaan jopa vaarantaa koko annoksen onnistumisen.

Italialaiskokki Louis Tomzcak suosittelee välttämään kaupan halvimpia pastoja, koska niiden koostumus ei yleensä ole oikeanlainen.

– Kalliimpi pasta on tehty parempilaatuisesta jauhosta ja usein puristettu messinki- ja pronssipalojen läpi, mikä tekee koostumuksesta karkean, Tomzcak kertoo Independentille.

Metallilla on merkitystä

Messinkiä ja pronssia käytetään Italiassa muoteissa ja leikkureissa, joilla erilaiset pastan muodot tehdään. Massavalmistuksessa pasta taas laitetaan teflonisten koneiden läpi, jotta valmistus on nopeampaa.

Halvempi pasta onkin täysin tasaista ja kiiltävää, sen aiheuttaa teflonmuotti. Massatuotannossa pasta myös kuivataan todella nopeasti, ennen kuin se lähetetään maailmalle myyntiin.

spagetti pastaShutterstock

Huffington Postissa halvan markettipastan koostumusta kutsutaan jopa katastrofiksi. Koska pasta on sileää, se ei kunnolla liity yhteen kastikkeen kanssa.

Halvalla ja sileällä pastalla on lisäksi lyhyempi keittoaika, joten juuri täydellisen "al dente" -kypsyyden saavuttaminen on todella vaikeaa.

Karkea pasta yhdistyy täydellisesti kastikkeeseen

Laadukkaissa, kalliimmissa pastoissa koostumus taas on karkeampi johtuen juuri sen valmistustavasta. Näissä pastoissa pinta on myös matta ja jauhomainen.

Karkea pasta sulautuukin juuri täydellisesti yhteen kastikkeen kanssa, mutta myös sen keittoaika on pidempi, jolloin täydellisen kypsyyden saavuttaminen on helpompaa.

Laadukkaamman pastan valmistus vie pidempään kuin markettipastan, ja siksi se näkyy myös hinnassa. Pastan oikea koostumus ja suutuntuma ovat kuitenkin yhtä tärkeitä kuin maku, muistuttavat asiantuntijat.

LUE MYÖS: Odottamaton ainesosa nostaa pastaruokasi aivan uudelle tasolle – kokeile ja ylläty!

Lähteet: Huffington Post, Independent

Lisää aiheesta:

Lähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!Mitä pastaa käytät pastasalaattiin? Valinnallasi todella on väliäSuomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksiKokit paljastavat, mitä pasta-annoksia ei todellakaan kannata tilata ravintolassa: "Tehdään usein ennakkoon ja lämmitetään uudelleen"Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasi
PastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"