1:00

Italialaiskokki paljastaa: Yksi muutos saa pastasi maistumaan ravintolatasoiselta – kastikkeesta riippumatta

Oletko ihmetellyt, miksi kotona ei saa tehtyä yhtä hyvää pastaruokaa kuin italialaisissa ravintoloissa? Syy voi olla pelkästään ostamassasi pastassa.

Katso yllä olevalta videolta, miten voit tehdä itse kotona tuorepastaa!

Italialaisen ruoan salaisuus piilee erinomaisissa, tuoreissa raaka-aineissa. Siksi ei ole myöskään aivan sama, mitä pastaa kaupasta valitsee.

Väärä valinta voi parhaimmillaan jopa vaarantaa koko annoksen onnistumisen.

Italialaiskokki Louis Tomzcak suosittelee välttämään kaupan halvimpia pastoja, koska niiden koostumus ei yleensä ole oikeanlainen.

– Kalliimpi pasta on tehty parempilaatuisesta jauhosta ja usein puristettu messinki- ja pronssipalojen läpi, mikä tekee koostumuksesta karkean, Tomzcak kertoo Independentille.

Metallilla on merkitystä

Messinkiä ja pronssia käytetään Italiassa muoteissa ja leikkureissa, joilla erilaiset pastan muodot tehdään. Massavalmistuksessa pasta taas laitetaan teflonisten koneiden läpi, jotta valmistus on nopeampaa.

Halvempi pasta onkin täysin tasaista ja kiiltävää, sen aiheuttaa teflonmuotti. Massatuotannossa pasta myös kuivataan todella nopeasti, ennen kuin se lähetetään maailmalle myyntiin.

Huffington Postissa halvan markettipastan koostumusta kutsutaan jopa katastrofiksi. Koska pasta on sileää, se ei kunnolla liity yhteen kastikkeen kanssa.

Halvalla ja sileällä pastalla on lisäksi lyhyempi keittoaika, joten juuri täydellisen "al dente" -kypsyyden saavuttaminen on todella vaikeaa.

Karkea pasta yhdistyy täydellisesti kastikkeeseen

Laadukkaissa, kalliimmissa pastoissa koostumus taas on karkeampi johtuen juuri sen valmistustavasta. Näissä pastoissa pinta on myös matta ja jauhomainen.

Karkea pasta sulautuukin juuri täydellisesti yhteen kastikkeen kanssa, mutta myös sen keittoaika on pidempi, jolloin täydellisen kypsyyden saavuttaminen on helpompaa.

Laadukkaamman pastan valmistus vie pidempään kuin markettipastan, ja siksi se näkyy myös hinnassa. Pastan oikea koostumus ja suutuntuma ovat kuitenkin yhtä tärkeitä kuin maku, muistuttavat asiantuntijat.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja