Italialainen pastaguru neuvoo: Näin teet itse täydellistä pastaa
Pastan tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan. Itse tehtyyn pastaan tarvitset vain jauhoja ja kananmunia.
Itse tehty pasta vaatii hieman aikaa, mutta erityisestä konetta et pastan tekemiseen tarvitse. Italialainen neljännen polven pastantekijä Davide Bonaldi havainnollistaa, miten jauhoista ja kananmunista syntyy täydellistä pastaa. Katso vinkit videolta!
Pastaresepti
400 g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
Laita jauhot työtasolle keoksi ja tee keskelle kuoppa. Riko kananmunat kuoppaan. Ala sekoittaa taikinaa hitaasti yhteen. Vaivaa taikinaa 10 minuutin ajan, kunnes taikina on pehmeää. Anna valmiin taikinan seistä kaksi tuntia, jolloin sen väri muuttuu syvemmäksi ja koostumus paremmaksi. Lisää pöydälle jauhoja ja aloita kauliminen.
– Yritä pitää kaulimasi pastataikina pyöreänä. Se ei ole helppoa, ja yleensä aloittelijan taikina muistuttaakin lähinnä Australiaa, Bonaldi vinkkaa.
Kaulimisessa kannattaa hyödyntää italialaisia vinkkejä. Katso oikeat tekniikat videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka