"Iso, uunissa kypsennetty lihapulla" – klassikkoruoka, jonka kuka tahansa osaa valmistaa

flockler-image-sites1668-lihamureke-italia

Lihamureke on takuuvarmasti onnistuva klassikkoherkku, joka sopii oivallisesti koko perheen arkiruoaksi.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen innostui valmistamaan klassista lihamureketta – jota hän ei ollut koskaan aiemmin itse tehnyt. Perinteisen naudan jauhelihan sijaan Kinnunen valmisti klassikkoruoan hirvenlihasta. 

– Lihamureke kuuluu länsimaiden arkiruokien ikoniksi. Ehkäpä siksi sen tekeminen ei ole käynyt koskaan edes mielessä ellei lasketa niitä hetkiä, kun olen nähnyt sille jonkun mielenkiintoisen toteutustavan. Nyt ruokaidea lähti raaka-aineesta. Meillä oli vajaa kilo sulaa hirven jauhelihaa. Lihapullia en halunnut tehdä. Mieleen tuli lihamureke, mutta siihen jokin juju, Kinnunen kirjoittaa. 

Twistiä klassikkoherkku sai bloggaajan hyppysissä italialaisista mauista. Kinnunen kannustaa kaikkia ottamaan helpon reseptin kokeiluun.

– Mureke on periaatteessa vain iso, uunissa kypsennetty lihapulla, joten kaikki, mikä toimii pullissa, luulisi toimivan murekkeessakin, Kinnunen toteaa.

Katso Kinnusen murekeresepti täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!