Mainos
Mainos

Iskikö nälkä ennen nukkumaanmenoa? Näitä ruokia sinun kannattaa syödä!

Nämä herkut ovat hyviä iltaherkkuja myös painonhallinnan kannalta.

Iltasyöminen voi vaikuttaa paljonkin unenlaatuun, ja joissakin tutkimuksissa myöhäisillan ruokailu on jopa yhdistetty painon nousuun. Myöhäinen syöminen voi toisaalta olla myös stressisyömistä, jolloin suuhun eksyykin helposti niitä ei niin terveellisiä vaihtoehtoja.

Nälkäisenä ei kuitenkaan meinaa uni tulla, ja jos ei syö, voi aamulla tuntea olonsa väsyneeksi ja heikoksi. Toiset ruoat ovat kuitenkin parempia iltasyömiseen kuin toiset. Syömällä oikein voit parantaa untasi, ja vähentää turvotuksen tunnetta aamulla. Women’s Health listasi parhaimmat ruoat!

Murot

Nyt ei puhuta mistään suklaamuroista, sillä illalla syödyt, paljon sokeria sisältävät ruoat saavat vain piristymään ja vatsan särkemään. Kokojyvämuroja, esimerkiksi kaura-, maissi- tai lesemuroja kannattaa syödä, sillä ne sulavat helposti ja annoksessa on vähemmän kuin 200 kilokaloria. Maito tarjoaa taas hiukan lisäproteiinia ja tryptofaania, joka rauhoittaa.

Rasvaton kreikkalainen jogurtti

Rauhoittavaa tryptofaania löytyy maitotuotteista, ja 100–150 kilokalorin jogurttiannoksessa on lisäksi myös proteiineja. Jogurtti voi rauhoittaa vatsaa, jolloin unenlaatu voi parantua, kun keskellä yötä ei herää ikävään kipuun.

Kaksi siivua kalkkunaa

Myös kalkkunasta löytyy unta auttavaa tryptofaania, mutta se on myös hyvä proteiinin lähde. Vähärasvaisessa ruoassa ei ole enempää kuin 100 kilokaloria.

Omenat ja maapähkinävoi

Omenoissa on paljon kuitua, ja ne ovat hyvä herkku yhdistettynä proteiinipitoiseen pähkinävoihin. Vatsa täyttyy nopeasti, mutta iltapalan jälkeen ei jää raskas olo.

Pikkuporkkanat

Ravintorikkaat rouskuvat porkkanat ovat täyttävä herkku. Jos kaupasta valikoi miniporkkanoita, ei kilokaloreitakaan kerry kuin neljä per porkkana.

Banaani

Banaaneissa on kuituja, jotka pitävät kylläisenä, sekä tryptofaania, joka rentouttaa. Banaani on myös helppo napata hedelmäkorista, eikä astioita jää aamuksi pestäväksi! Yhdessä banaanissa on noin 100 kilokaloria.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja