IS: "Tässä on Suomelle uusi Nokia" – suomalaisnaisen huikea proteiinikeksintö voi korvata kohta jauhelihan

Karistys
Nyhtökaura muistuttaa sekä ulkonäöltään että ominaisuuksiltaan lihaa. http://www.goldandgreenfoods.com/

Jauhelihan haastajaksi nimettyä suomalaistuotetta hehkutetaan keksintönä, joka voi nousta maailmanlaajuiseen menestykseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Elintarvikekemisti Reetta Kivelä on kehitellyt pavuista ja kaurasta proteiinin, josta povataan ikisuosikin, jauhelihan haastajaa. Tuote kulkee nimellä nyhtökaura, ja moni uskoo sen menestykseen myös maailmalla.

TIESITKÖ? Nyhtökaura on suomalaisesta kaurasta ja pohjoisista pavuista valmistettu proteiiniyhdistelmätuote. Tuotetta pidetään ilmastoystävällisenä vaihtoehtona arkiruoan perinteisille proteiininlähteille kuten kanalle ja jauhelihalle. Nyhtökauran on tarkoitus saapua markkinoille kesällä 2016.

Haastaja jauhelihalle?

Gold&Green Foods Ltd:n taustalla toimii Kivelän lisäksi Maija Itkonen, joka uskoo vaakaasti siihen, että nyhtökaurasta on vielä jauhelihan sekä kanasuikaleiden haastajaksi.

– Tuote mahdollistaa sen, että joka päivä ei tarvitse syödä kanasuikaletta tai jauhelihaa, vaan että kotimaisista proteiininlähteistä löytyy helppoja, hyvänmakuisia ja ravitsemuksellisesti täydellisiä vaihtoehtoja. Täydellinen se on myös ilmaston kannalta; se tulee läheltä eikä toiselta puolelta maapalloa, Itkonen kertoo Ilta-Sanomille.

Suomalaistuote on saanut jo tunnustusta muun muassa Nuori Tutkijayrittäjä -palkinnon muodossa. Lisäksi vilja-alan asiantuntija on Kivelän mukaan todennut nyhtökauraa maistettuaan, että: ”Tässä on Suomelle uusi Nokia”.

– Hän oli todella innoissaan, kun hän maistoi sitä, Kivelä kertoi.

Lähde: Ilta-Sanomat

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!