Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

IS: "Tässä on Suomelle uusi Nokia" – suomalaisnaisen huikea proteiinikeksintö voi korvata kohta jauhelihan

Nyhtökaura muistuttaa sekä ulkonäöltään että ominaisuuksiltaan lihaa.
Nyhtökaura muistuttaa sekä ulkonäöltään että ominaisuuksiltaan lihaa.http://www.goldandgreenfoods.com/
Julkaistu 07.01.2016 14:23

MTV LIFESTYLE

Jauhelihan haastajaksi nimettyä suomalaistuotetta hehkutetaan keksintönä, joka voi nousta maailmanlaajuiseen menestykseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Elintarvikekemisti Reetta Kivelä on kehitellyt pavuista ja kaurasta proteiinin, josta povataan ikisuosikin, jauhelihan haastajaa. Tuote kulkee nimellä nyhtökaura, ja moni uskoo sen menestykseen myös maailmalla.

TIESITKÖ? Nyhtökaura on suomalaisesta kaurasta ja pohjoisista pavuista valmistettu proteiiniyhdistelmätuote. Tuotetta pidetään ilmastoystävällisenä vaihtoehtona arkiruoan perinteisille proteiininlähteille kuten kanalle ja jauhelihalle. Nyhtökauran on tarkoitus saapua markkinoille kesällä 2016.

Haastaja jauhelihalle?

Gold&Green Foods Ltd:n taustalla toimii Kivelän lisäksi Maija Itkonen, joka uskoo vaakaasti siihen, että nyhtökaurasta on vielä jauhelihan sekä kanasuikaleiden haastajaksi.

– Tuote mahdollistaa sen, että joka päivä ei tarvitse syödä kanasuikaletta tai jauhelihaa, vaan että kotimaisista proteiininlähteistä löytyy helppoja, hyvänmakuisia ja ravitsemuksellisesti täydellisiä vaihtoehtoja. Täydellinen se on myös ilmaston kannalta; se tulee läheltä eikä toiselta puolelta maapalloa, Itkonen kertoo Ilta-Sanomille.

Suomalaistuote on saanut jo tunnustusta muun muassa Nuori Tutkijayrittäjä -palkinnon muodossa. Lisäksi vilja-alan asiantuntija on Kivelän mukaan todennut nyhtökauraa maistettuaan, että: ”Tässä on Suomelle uusi Nokia”.


– Hän oli todella innoissaan, kun hän maistoi sitä, Kivelä kertoi.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lisää aiheesta:

Sieniproteiinitehdas nousee Kirkkonummelle – yksi ylivoimainen etu kasviproteiineihin verrattunaValiolta ennennäkemätön innovaatio – onko tässä nyhtökauran haastaja?Nyhtökauralle kilpailija! Uusi härkäpapuinnovaatio tarjoaa kasvisvaihtoehdon jauhelihalleSuomalainen hittituote voittaa jauhelihan ja broilerin ylivoimaisesti – proteiinipitoisuus huikeissa lukemissa Suomalaisilta sporttiravintoloilta yllätysveto – pihvien tilalle kasvisvaihtoehto!Villitys haastaa proteiinimarkkinat: Kotimainen keksintö korvaa lihan kauralla
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:54
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • 06:51
    Ruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"