Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä on selvinnyt, kuka on vuoden Kokkien kokki 2015.
Vuoden 2015 Kokkien kokki -tittelin ansaitsi Ilta-Sanomien mukaan tänä vuonna arvostettuun Bocuse d'or -kokkikilpailuunkin osallistunut Matti Jämsén. Viime vuonna Jämsén sijoittui äänestyksessä kolmannella sijalle.
Jämsén keräsi kehuja sijoituttuaan Bocuse d'or -kilpailussa kunniakkaasti neljännelle sijalle. Suomi ei ole koskaan aiemmin menestynyt yhtä hyvin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa vuosittaisessa mittelössä.
Näin kokit sijoittuivat äänestyksessä:
1. Matti Jämsén, ravintola G.W. Sundsmans, Helsinki
2. Jari Vesivalo, ravintola Olo, Helsinki
3. Filip Langhoff, ravintola Ask, Helsinki
4. Pekka Terävä, ravintola Olo, Helsinki
5. Eero Vottonen, ravintola Olo, Helsinki
6. Sasu Laukkonen, ravintola Chef & Sommelier, Helsinki
7. Erik Mansikka, ravintola Kaskis, Turku
8. Markus Aremo, Gastronomian Akatemia, Helsinki

