Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä on selvinnyt, kuka on vuoden Kokkien kokki 2015.
Vuoden 2015 Kokkien kokki -tittelin ansaitsi Ilta-Sanomien mukaan tänä vuonna arvostettuun Bocuse d'or -kokkikilpailuunkin osallistunut Matti Jämsén. Viime vuonna Jämsén sijoittui äänestyksessä kolmannella sijalle.
Jämsén keräsi kehuja sijoituttuaan Bocuse d'or -kilpailussa kunniakkaasti neljännelle sijalle. Suomi ei ole koskaan aiemmin menestynyt yhtä hyvin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa vuosittaisessa mittelössä.
Näin kokit sijoittuivat äänestyksessä:
1. Matti Jämsén, ravintola G.W. Sundsmans, Helsinki
2. Jari Vesivalo, ravintola Olo, Helsinki
3. Filip Langhoff, ravintola Ask, Helsinki
4. Pekka Terävä, ravintola Olo, Helsinki
5. Eero Vottonen, ravintola Olo, Helsinki
6. Sasu Laukkonen, ravintola Chef & Sommelier, Helsinki
7. Erik Mansikka, ravintola Kaskis, Turku
8. Markus Aremo, Gastronomian Akatemia, Helsinki
9. Kari Aihinen, ravintola Savoy, Helsinki
10. Tomi Björck, BW-Restaurants, Helsinki
11. Michael Björklund, ravintola Smakbyn Åland, Kastelholm
12. Tommi Tuominen, ravintola Demo, Helsinki
13. Henri Alèn, ravintola Muru, Helsinki
14. Matti Wikberg, BW-Restaurants, Helsinki
15. Hans Välimäki, ravintola Välimäki, Helsinki
16. Ismo Sipeläinen, ravintola G.W. Sundsmans, Helsinki
17. Marko Rauhala, ravintola Mami, Turku
18. Heikki Liekola, ravintola Olo, Helsinki
19. Arto Rastas, ravintola Hella ja Huone, Tampere
20. Marko Palovaara, ravintola Bistro Omat, Kirkkonummi
Lähde: Ilta-Sanomat