Hans Välimäki vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa uutuuskirjastaan ja matkastaan menestyväksi huippukokiksi.
Elämänkerrallisen Patakuningas-teoksen vastikään julkaissut keittiömestari Hans Välimäki kertoo pitävänsä itseään henkilönä, jolle tavoitteiden asettaminen sopii todella hyvin. Tällä hetkellä ravintola Palacea pyörittävän miehen tavoitteena on saada ravintolalle kolme Michelin-tähteä, eli mennä kohti unelmaa, joka aikoinaan jäi saavuttamatta.
– Tehtiin sellainen linjaveto ajat sitten, että jokainen asiakas on käytännössä samalla viivalla, olipa sitten Michelin tai ei, Välimäki kertoo periaatteestaan.
Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan lähti vapaudesta
Aivan kuten monella muullakin, myös Välimäen kohdalla mummola näyttelee tärkeää roolia niin ensimmäisten makumuistojen kuin ensimmäisten kokkailujenkin suhteen.
– Siitä se kiinnostus lähti, kun kukaan ei kieltänyt koskaan, Välimäki kertoo.