Intohimo ohjaa Hans Välimäkeä: "Välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä"

Päivän vieras: Hans Välimäki 15:21 Päivän vieras: Hans Välimäki

Hans Välimäki vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa uutuuskirjastaan ja matkastaan menestyväksi huippukokiksi. 

Elämänkerrallisen Patakuningas-teoksen vastikään julkaissut keittiömestari Hans Välimäki kertoo pitävänsä itseään henkilönä, jolle tavoitteiden asettaminen sopii todella hyvin. Tällä hetkellä ravintola Palacea pyörittävän miehen tavoitteena on saada ravintolalle kolme Michelin-tähteä, eli mennä kohti unelmaa, joka aikoinaan jäi saavuttamatta.

– Tehtiin sellainen linjaveto ajat sitten, että jokainen asiakas on käytännössä samalla viivalla, olipa sitten Michelin tai ei, Välimäki kertoo periaatteestaan. 

Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan lähti vapaudesta 

Aivan kuten monella muullakin, myös Välimäen kohdalla mummola näyttelee tärkeää roolia niin ensimmäisten makumuistojen kuin ensimmäisten kokkailujenkin suhteen.

– Siitä se kiinnostus lähti, kun kukaan ei kieltänyt koskaan, Välimäki kertoo.

Isovanhempien lisäksi mies mainitsee vanhempiensa ja opettajiensa olleen niitä henkilöitä, jotka kannustivat häntä eteenpäin, vaikka välillä teki mieli heittää hanskat tiskiin.

 Vaikka intohimo ruoanlaittoa kohtaan on miehen mukaan eteenpäin vievä voima, joskus intohimo voi viedä myös väärään suuntaan. 

– Joskus huomaa, että elää kuitenkin loppujen lopuksi siinä omassa kuplassaan ja oman napansa ympärillä, Välimäki toteaa.

– Toisaalta sellaista se on, välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä.

Mistä toisesta ammatista Välimäki on joskus haaveillut? Millaisia muistoja Michelin-tarkastajista miehellä on? Millaisia keskusteluja Välimäki on joutunut itsensä kanssa käymään? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!