Intohimo ohjaa Hans Välimäkeä: "Välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä"
Hans Välimäki vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa uutuuskirjastaan ja matkastaan menestyväksi huippukokiksi.
Elämänkerrallisen Patakuningas-teoksen vastikään julkaissut keittiömestari Hans Välimäki kertoo pitävänsä itseään henkilönä, jolle tavoitteiden asettaminen sopii todella hyvin. Tällä hetkellä ravintola Palacea pyörittävän miehen tavoitteena on saada ravintolalle kolme Michelin-tähteä, eli mennä kohti unelmaa, joka aikoinaan jäi saavuttamatta.
– Tehtiin sellainen linjaveto ajat sitten, että jokainen asiakas on käytännössä samalla viivalla, olipa sitten Michelin tai ei, Välimäki kertoo periaatteestaan.
Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan lähti vapaudesta
Aivan kuten monella muullakin, myös Välimäen kohdalla mummola näyttelee tärkeää roolia niin ensimmäisten makumuistojen kuin ensimmäisten kokkailujenkin suhteen.
– Siitä se kiinnostus lähti, kun kukaan ei kieltänyt koskaan, Välimäki kertoo.
Isovanhempien lisäksi mies mainitsee vanhempiensa ja opettajiensa olleen niitä henkilöitä, jotka kannustivat häntä eteenpäin, vaikka välillä teki mieli heittää hanskat tiskiin.
Vaikka intohimo ruoanlaittoa kohtaan on miehen mukaan eteenpäin vievä voima, joskus intohimo voi viedä myös väärään suuntaan.
– Joskus huomaa, että elää kuitenkin loppujen lopuksi siinä omassa kuplassaan ja oman napansa ympärillä, Välimäki toteaa.
– Toisaalta sellaista se on, välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä.
Mistä toisesta ammatista Välimäki on joskus haaveillut? Millaisia muistoja Michelin-tarkastajista miehellä on? Millaisia keskusteluja Välimäki on joutunut itsensä kanssa käymään? Katso koko haastattelu videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa