Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intohimo ohjaa Hans Välimäkeä: "Välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä"

15:21Päivän vieras: Hans Välimäki
Julkaistu 10.04.2018 13:42

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Hans Välimäki vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa uutuuskirjastaan ja matkastaan menestyväksi huippukokiksi. 

Elämänkerrallisen Patakuningas-teoksen vastikään julkaissut keittiömestari Hans Välimäki kertoo pitävänsä itseään henkilönä, jolle tavoitteiden asettaminen sopii todella hyvin. Tällä hetkellä ravintola Palacea pyörittävän miehen tavoitteena on saada ravintolalle kolme Michelin-tähteä, eli mennä kohti unelmaa, joka aikoinaan jäi saavuttamatta.

– Tehtiin sellainen linjaveto ajat sitten, että jokainen asiakas on käytännössä samalla viivalla, olipa sitten Michelin tai ei, Välimäki kertoo periaatteestaan. 

Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan lähti vapaudesta 

Aivan kuten monella muullakin, myös Välimäen kohdalla mummola näyttelee tärkeää roolia niin ensimmäisten makumuistojen kuin ensimmäisten kokkailujenkin suhteen.

– Siitä se kiinnostus lähti, kun kukaan ei kieltänyt koskaan, Välimäki kertoo.

LUE MYÖS: Syönyt samaa aamupalaa jo 47 vuotta – Hans Välimäellä myös toinen suosikkiruoka: "Sitä on tullut jyystettyä"

Isovanhempien lisäksi mies mainitsee vanhempiensa ja opettajiensa olleen niitä henkilöitä, jotka kannustivat häntä eteenpäin, vaikka välillä teki mieli heittää hanskat tiskiin.

 Vaikka intohimo ruoanlaittoa kohtaan on miehen mukaan eteenpäin vievä voima, joskus intohimo voi viedä myös väärään suuntaan. 

– Joskus huomaa, että elää kuitenkin loppujen lopuksi siinä omassa kuplassaan ja oman napansa ympärillä, Välimäki toteaa.

– Toisaalta sellaista se on, välillä täytyy tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä tärkeiltä.

Mistä toisesta ammatista Välimäki on joskus haaveillut? Millaisia muistoja Michelin-tarkastajista miehellä on? Millaisia keskusteluja Välimäki on joutunut itsensä kanssa käymään? Katso koko haastattelu videolta. 

Lisää aiheesta:

Tässä ovat MasterChef Suomi -kisaajat!Kirjailija Juha Vuorinen metsästää kiinteää kakkaa ja tähtisiivooja Auri Kananen takoo ilmaisella työllä huikeaa tiliä – 13 suomalaista kertoo yllättäviä asioita intohimoistaanHenri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Taistelu himoitusta tittelistä alkaa: Kuka näistä 12 kilpailijasta on Suomen seuraava MasterChef? Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleSisarkateus ajoi Serko Rantasen kokiksi – nykyään Tomi Björckin oikea käsi
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:22
    Ruoka

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Ruoka

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen10:21
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti