Internetissä ihmetellään tätä hybridiherkkua – uskaltaisitko maistaa?
Me kaikki tiedämme croissantin, ja sushikin lienee monille tuttu ruoka, mutta miltä kuulostaisi niiden yhdistelmä?
Kalifornialaisen leipomon kehittämä croissant-sushi näyttää aivan tavalliselta croissantilta, mutta sisältä paljastuu inkiväärillä ja wasabilla maustettu lohirulla. Merilevän eli norin päälle on siroteltu seesaminsiemeniä. Tästä suolaisesta välipalasta käytetään myös nimiä "crossushi" tai ”the California Croissant”, Kalifornian croissant.
Croissant-sushissa lohi on kypsää ja lämmintä, koska se on leivottu taikinan sisään. Voit dipata sushicroissantia soijakastikkeeseen, mutta Popsugarin mukaan rullassa riittää makua muutenkin.
Yhdistelmä saattaa kuulostaa oudolta, mutta etenkin suolaisen ruoan ja merenelävien ystävän kannattaa antaa tälle hybridiherkulle mahdollisuus. Valitettavasti Suomesta tätä makupalaa ei vielä ole saatavilla. Itse sen voi toki valmistaa.
Lähteet: Popsugar.com, Twitter.com
***
Crossushista voi tulla trendiruoka. Katso videolta, miltä se näyttää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan