Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Imelletyn perunalaatikon resepti – tee itse klassikkoherkkua!

Shutterstock
Julkaistu 21.12.2016 11:45

MTV LIFESTYLE

Perinteinen suomalainen jouluherkku, imelletty perunalaatikko valmistuu helposti myös kotona, kun ruoanlaittoon varaa hieman tavallista enemmän aikaa.

Koulun kotitaloustunneilta tutussa Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan teoksessa Keitämme ja leivomme 1 (WSOY) esitellään perinteisen, imelletyn perunalaatikon resepti. Valmista tänä jouluna itse herkullista klassikkolaatikkoa!

Imelletty perunalaatikko -ohje

6 ruokailijalle

1 1/2 kg perunoita
3 rkl vehnäjauhoja
3–5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl margariinia tai voita

Vuokaan:
margariinia

Pese perunat ja keitä ne kuorineen.

Kuori perunat kuumina ja soseuta heti sosemyllyllä tai survo perunasurvimella.

Lisää soseeseen vehnäjauhot.

Peitä seos ja anna sen imeltyä pari kolme tuntia tai yön yli.

Lisää maitoa ja suola. Sokeria voi lisätä teelusikallisen, jos imeltymisaika on lyhyt.

Voitele suuri korkea vuoka ja kaada seos siihen. Täytä vuoasta 3/4, sillä seos kuohuu kypsentämisen aikana.


Paista perunalaatikkoa 175 asteessa uunin alaosassa 2–3 tuntia.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Merja Rehnin imelletty perunalaatikkoPinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!Muistatko tämän kotitaloustuntien klassikon? Viikonlopun helppo iltapalaherkku valmistuu hetkessä Valmista terveellisempi liha-makaronilaatikko – tee yksi muutos perinteiseen reseptiinTäydellistä jouluherkkua – poimi perinteisen luumukiisselin reseptiValmista perunamuusi uudella tapaa – entistä maukkaampi lopputulos!
JouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 2.11.14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman

  • 1.11.22:43
    Stockmann

    Mörkö lipui Stockmannin jouluikkunaan – taustalla tärkeä teema

  • 22.10.13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa

  • 20.10.17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa