Imelletyn perunalaatikon resepti – tee itse klassikkoherkkua!

shutterstock_224409574
Shutterstock

Perinteinen suomalainen jouluherkku, imelletty perunalaatikko valmistuu helposti myös kotona, kun ruoanlaittoon varaa hieman tavallista enemmän aikaa.

Koulun kotitaloustunneilta tutussa Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan teoksessa Keitämme ja leivomme 1 (WSOY) esitellään perinteisen, imelletyn perunalaatikon resepti. Valmista tänä jouluna itse herkullista klassikkolaatikkoa!

Imelletty perunalaatikko -ohje

6 ruokailijalle

1 1/2 kg perunoita
3 rkl vehnäjauhoja
3–5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl margariinia tai voita

Vuokaan:
margariinia

Pese perunat ja keitä ne kuorineen.

Kuori perunat kuumina ja soseuta heti sosemyllyllä tai survo perunasurvimella.

Lisää soseeseen vehnäjauhot.

Peitä seos ja anna sen imeltyä pari kolme tuntia tai yön yli.

Lisää maitoa ja suola. Sokeria voi lisätä teelusikallisen, jos imeltymisaika on lyhyt.

Voitele suuri korkea vuoka ja kaada seos siihen. Täytä vuoasta 3/4, sillä seos kuohuu kypsentämisen aikana.

Paista perunalaatikkoa 175 asteessa uunin alaosassa 2–3 tuntia.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja