Imelletyn perunalaatikon resepti – tee itse klassikkoherkkua!

shutterstock_224409574
Shutterstock

Perinteinen suomalainen jouluherkku, imelletty perunalaatikko valmistuu helposti myös kotona, kun ruoanlaittoon varaa hieman tavallista enemmän aikaa.

Koulun kotitaloustunneilta tutussa Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan teoksessa Keitämme ja leivomme 1 (WSOY) esitellään perinteisen, imelletyn perunalaatikon resepti. Valmista tänä jouluna itse herkullista klassikkolaatikkoa!

Imelletty perunalaatikko -ohje

6 ruokailijalle

1 1/2 kg perunoita
3 rkl vehnäjauhoja
3–5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl margariinia tai voita

Vuokaan:
margariinia

Pese perunat ja keitä ne kuorineen.

Kuori perunat kuumina ja soseuta heti sosemyllyllä tai survo perunasurvimella.

Lisää soseeseen vehnäjauhot.

Peitä seos ja anna sen imeltyä pari kolme tuntia tai yön yli.

Lisää maitoa ja suola. Sokeria voi lisätä teelusikallisen, jos imeltymisaika on lyhyt.

Voitele suuri korkea vuoka ja kaada seos siihen. Täytä vuoasta 3/4, sillä seos kuohuu kypsentämisen aikana.

Paista perunalaatikkoa 175 asteessa uunin alaosassa 2–3 tuntia.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.