Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallisjuhlien takuuvarmat klassikkoreseptit – nämä hienot ruokalajit ovat yllättävän helppoja

Shutterstock
Julkaistu 11.06.2014 14:57

MTV LIFESTYLE

Haluatko todella hurmata vieraasi hienolla illallisella? On olemassa muutamia ehdottomia klassikkoruokareseptejä, joiden toteuttaminen on suunnattoman helppoa.

Moni erehtyy kuvittelemaan, että esimerkiksi hyvän pihvin tekeminen olisi vaivatonta. Pihvi voi kuitenkin mennä mönkään monella tavalla. Luota ennemmin näihin listaamiimme supertyylikkäisiin klassikkoherkkuihin! Ne vievät kielen mennessään, mutta eivät polta kotikokin hermoja. Ja mikä parasta, ne harhauttavat vieraasi kuvittelemaan, että olet todellinen gourmet-kokki.

Bouillabaisse

Bouillabaisse on Etelä-Ranskasta kotoisin oleva ihana äyriäisherkku, jossa on valkoviinipohjainen kalaliemi. Bouillabaissea saa usein hienoista fine dining -ravintoloista, joten moni voi kuvitella, että annos olisi todella vaikeaa valmistaa. Bouillabaisse on kuitenkin äärimmäisen yksinkertainen ruokalaji kokata. 

Resepti täältä: Bouillabaisse

Hiillostettu lohi vihanneksilla

grillattu lohiShutterstock

Lohi on skandinaavisessa ruokapöydässä klassinen ruokalaji. Jos et halua sen enempää kikkailla illallismenun kanssa, niin valmista yksinkertaisesti kuumalla pannulla hiillostettua lohta ja tarjoile sen kanssa raikkaita vihanneksia. Hiillostettu lohi on yksinkertaisuudessaan hyvin tyylikäs pääruoka. 

Lohen paistamisessa on vain muutama pientä muistisääntöä, jotka ratkaisevat ruoan maun. Ensinnäkin lohi täytyy pintasuolata ja pippuroida hyvin, jotta siitä irtoaa riittävästi makua. Toinen tärkeä asia on lohen kypsyysaste. Oikeaoppinen paistettu lohi on kypsyysasteeltaan mediumtasoa. Lohen keskelle kuuluu siis jäädä noin puolen sentin levyinen, pinkki raita. Läpiasti kypsä lohi on jo ylikypsä. Älä siis arkaile lohen paistossa: jätä rohkeasti lohi hieman ”raa’aksi”, ja huomaat, että maku on paljon mehukkaampi. 

Katso maukkaat lohireseptit: 

Hiillostettua lohta ja vihannessalaattia

Basilikalohi

Henri Alenin hiillostettua lohta ja palsternakkaa

Merquez-makkaraa coleslaw-salaatilla 

Merquez-makkara on mausteinen, alun perin Algeriasta ja Tunisiasta kotoisin oleva herkku. Merquez on siitä hyvä tarjoiltava, että se ei vaadi juuri lainkaan kokkausaikaa. Tarjoile Merquez-makkaroiden kanssa yksinkertaista coleslaw-salaattia. Tämä ruokalaji sopii hyvin esimerkiksi cocktail-henkisiin juhliin. 

Merquez-makkaroita voi ostaa valmiina kaupasta, mutta jos haluat tehdä todellisen vaikutuksen vieraisiisi, niin tee makkara alusta asti itse. Katso ohje alta! 

Merquezmakkaraa ja coleslaw-salaattia

Merquez-makkara karitsasta

Kevätkananpoika

Kevätkananpoika on ihanan kesäinen valinta illalliskutsuille. Se on myös huomattavasti tyylikkäämpi ruokalaji kuin tavallinen kananrinta. 

Kokeile näitä kevätkananpoika-reseptejä:

Kevätkananpoikaa ja varhaiskaalia

Kevätkananpoikaa ja parmesanpolenta

Karitsan kare perunoiden kera 

karitsan kare

Karitsa on illallispöydän klassinen herkku. Karitsan kare on helppo valmistaa: Se paahdetaan nopeasti pannulla ja kypsennetään loppuun uunissa tai grillissä. Lisukkeeksi sopivat monenlaiset peruna- ja kasvisruoat. 

Paahdettua karitsankaretta

Karitsan rosvopaistia grillissä

Karitsan karetta ja tomaatti-kasvishöystöä

Paistetut kampasimpukat 

fries scallops

Paistetut kampasimpukat ovat tämän hetken muotiherkku hienoissa ravintoloissa. Saatatkin yllättyä, että niiden valmistaminen kotioloissa ei ole ollenkaan vaikeaa. Tärkeintä on, että pannu on riittävän kuuma ja lisukkeet toimivat. Jos haluat oikein hienostella, niin käytä kampasimpukoiden tarjoiluastiana suuria simpukankuoria. 

Katso resepti: Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera

Etanat valkosipulivoissa

Etanat ovat todellinen illallispöydän klassikko. Erikoista on, että niiden valmistaminen on aivan superhelppoa. Ainoa, mitä välttämättä tarvitset, on keraaminen etanapannu. Etanapannuja saa melkein kaikista hyvin varustelluista tavarataloista ja keittiötarvikemyymälöistä. Etanoita itseään myydään isoissa ruokakaupoissa säilyketölkeissä suolaliemessä, ilman kuoria.

Katso resepti: Etanat valkosipuli-pastisvoissa

Lisää aiheesta:

Kolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Testasimme Julian nerokkaan varhaisperunareseptin – paljastui napakympiksi: "Tämä on superhyvää"Juhannusruoka ja -reseptit: Parhaat salaatit ja grilliruoat – jälkkäriksi vaikka britakakku tai maailman helpoin raparperipiirakkaMitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissa
IllallinenNopeat ja helpotMakuja
Shutterstock

Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.07.201917:02
    Maailman keittiöt

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”

  • 15.09.201814:02
    Ruokaniksit

    Viisi raaka-ainetta, jotka saattavat pilata ruokaelämyksen – ethän tarjoa näitä illallisvieraillesi!

  • 19.03.201714:01
    Kala

    Helpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!

  • 29.07.201611:08
    Kokit

    Romanttinen illallinen meni pahasti mönkään – mitä ihmettä tämän ravintolan henkilökunta ajatteli?

  • 14.12.201422:02
    Joulu

    Hauskoja faktoja jouluruoasta: Tiedätkö, missä on syöty riikinkukkoa?