Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

IL: Tiesitkö, mitä eroa on kanalla ja broilerilla?

Colourbox
Julkaistu 11.11.2016 09:29

MTV LIFESTYLE

Puhekielessä kanasta ja broilerista puhutaan usein tarkoittaen aivan samaa asiaa, mutta oikeasti kana ja broileri eivät suinkaan tarkoita samaa asiaa, kertoo Iltalehti.

Broileri eroaa kanasta siten, että se on jalostettu tuottamaan mureaa lihaa. Kanan jalostuksessa on sitä vastoin keskitytty siihen, että eläin tuottaa mahdollisimman paljon kananmunia. Toisin sanoen broileri on kana, joka on jalostettu kasvamaan nopesti mahdollisimman raskasrakenteiseksi, jotta siinä olisi mahdollisimman paljon syötävää.

LUE MYÖS: Harva tietää vastauksen: Mitä eroa on ruskealla ja valkoisella kananmunalla?

Jos kanan jälkeläisistä on tarkoitus tulla munantuottajia, kelpaavat tietysti vain naaraspuoliset yksilöt ja tästä syystä kukot hävitetään tavallisimmin yhden päivän iässä. Broilerit sitä vastoin voivat olla sekä kukkoja että kanoja.

Myös broilerin ja kanan maussa on eroa. Broileri on maultaan pehmeämpää ja liha on rakenteeltaan mureampaa. Broilereita pidempään elävien kanojen liha on sitä vastoin maultaan voimakkaampaa ja tummempaa väriltään.

Lähde: Iltalehti 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Annen munajärkytys: "Mitä meille oikein myydään?"Missä kananmunia tulisi säilyttää, ja miksi "keski-ikäinen muna" on paras? Lue munafaktat!Kuusi yleistä, mutta täysin väärää uskomusta broilerista – luulitko sinäkin näitä todeksi? Minkä värinen kananmunasi keltuainen on? Se paljastaa oleellisen tiedonHarva tietää vastauksen: Mitä eroa on ruskealla ja valkoisella kananmunalla?Huijausta vai ei – mitä ravintolassa myytävä härkä oikeasti on?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?