IL: Tiesitkö, mitä eroa on kanalla ja broilerilla?
Puhekielessä kanasta ja broilerista puhutaan usein tarkoittaen aivan samaa asiaa, mutta oikeasti kana ja broileri eivät suinkaan tarkoita samaa asiaa, kertoo Iltalehti.
Broileri eroaa kanasta siten, että se on jalostettu tuottamaan mureaa lihaa. Kanan jalostuksessa on sitä vastoin keskitytty siihen, että eläin tuottaa mahdollisimman paljon kananmunia. Toisin sanoen broileri on kana, joka on jalostettu kasvamaan nopesti mahdollisimman raskasrakenteiseksi, jotta siinä olisi mahdollisimman paljon syötävää.
Jos kanan jälkeläisistä on tarkoitus tulla munantuottajia, kelpaavat tietysti vain naaraspuoliset yksilöt ja tästä syystä kukot hävitetään tavallisimmin yhden päivän iässä. Broilerit sitä vastoin voivat olla sekä kukkoja että kanoja.
Myös broilerin ja kanan maussa on eroa. Broileri on maultaan pehmeämpää ja liha on rakenteeltaan mureampaa. Broilereita pidempään elävien kanojen liha on sitä vastoin maultaan voimakkaampaa ja tummempaa väriltään.
Lähde: Iltalehti
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa