IL: Tiesitkö, mitä eroa on kanalla ja broilerilla?

kana
Colourbox

Puhekielessä kanasta ja broilerista puhutaan usein tarkoittaen aivan samaa asiaa, mutta oikeasti kana ja broileri eivät suinkaan tarkoita samaa asiaa, kertoo Iltalehti.

Broileri eroaa kanasta siten, että se on jalostettu tuottamaan mureaa lihaa. Kanan jalostuksessa on sitä vastoin keskitytty siihen, että eläin tuottaa mahdollisimman paljon kananmunia. Toisin sanoen broileri on kana, joka on jalostettu kasvamaan nopesti mahdollisimman raskasrakenteiseksi, jotta siinä olisi mahdollisimman paljon syötävää.

Jos kanan jälkeläisistä on tarkoitus tulla munantuottajia, kelpaavat tietysti vain naaraspuoliset yksilöt ja tästä syystä kukot hävitetään tavallisimmin yhden päivän iässä. Broilerit sitä vastoin voivat olla sekä kukkoja että kanoja.

Myös broilerin ja kanan maussa on eroa. Broileri on maultaan pehmeämpää ja liha on rakenteeltaan mureampaa. Broilereita pidempään elävien kanojen liha on sitä vastoin maultaan voimakkaampaa ja tummempaa väriltään.

Lähde: Iltalehti 

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja