Harva tietää vastauksen: Mitä eroa on ruskealla ja valkoisella kananmunalla?

kananmunat
Kananmunia löytyy kaupasta sekä ruskeana että valkoisena. Shutterstock

Kaupoissa on myynnissä sekä ruskeita että valkoisia kanamunia. Oletko koskaan miettinyt, kuinka nämä kananmunat eroavat toisistaan?

Kananmunia löytyy sekä valkoisia että ruskeita. Munia ostaessa voi tulla mietittyä, että onko eri värisillä kananmunilla jotain eroa. Ratkaisu on hyvin yksinkertainen.

Valkoiset munat ovat vaaleiden kanojen munimia ja ruskeat munat ruskeiden kanojen munimia. Eläintieteilijä Cornellin yliopistosta kertoo kuoren värin johtuvan eläimen geeneistä. Valkeat kanat munivat valkoisia munia, ruskeat kanat ruskeita munia ja Araucana-rotuinen kana sinikuorisia munia.

Eri värisillä munilla ei ole paljoa muuta eroa kuin väri. Sekä ruskeat että valkoiset kananmunat sisältävät yhtä paljon ravintoaineita ja maistuvat lähes samalta. Kanamunien hinnoissa on eroa. Ruskeat munat ovat yleensä kalliimpia, sillä ruskeita munia munivat kanat ovat yleensä isompia kuin valkoiset ja tämän vuoksi ne tarvitsevat enemmän ruokaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!