Mainos

IL: Teemu osti Citymarketista leivontatuotteen, joka sisälsi 35-prosenttia alkoholia – maistui pahalle, mutta nousi päähän!

Jos tuotetta ei lasketa perinteiseksi alkoholituotteeksi, se on myös alaikäisten asiakkaiden ostettavissa. Yksi tällainen tuote on lakritsiuute, kertoo Iltalehti.

Turkulainen Teemu osti tällä viikolla Kupittaan Citymarketista tuotteen, joka sisälsi peräti 35 prosenttia alkoholia. Hän maksoi sen itsepalvelukassalla ilman mitään ongelmaa, eikä laite ei pyytänyt myyjää paikalle, uutisoi Iltalehti.

Tämä kummalliselta kuulostava tilanne selittyy sillä, että lain mukaan yli 5,5 prosenttia alkoholia sisältäviä tuotteita on luvallista myydä, jos niitä ei voi suoranaisesti käyttää sellaisenaan, eli tuotetta ei lasketa perinteiseksi alkoholituotteeksi.

Vaikka juoma maistui pahalta, se nousi päähän

Tämän porsaanreiän ansiosta Teemu sai ostettua 50 millilitran pullon 35-prosenttista lakritsiuutetta. Tuotteen ostanut Teemu kertoo Iltalehdelle sekoittaneensa uutetta Spriteen ja nauttineensa uutetta drinkin muodossa. Vaikka juoma maistui pahalle, se nousi kuitenkin päähän.

Vanhempien kannattaa siis tulevaisuudessa olla aiempaa tarkkana sen suhteen, millaisia tuotteita lasten käsiin oikein päätyy.

Valviran Juuso Niemisen tietoon ei ole tullut, että markkinoilla olisi paljon tämänkaltaisia alkoholivalmisteita, joita käytetään väärin suurimmissa määrin, vaikka se mahdollista olisikin.

Alkuperäisen artikkelin löydät Iltalehden-sivuilta.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja