IL: Tästä syystä oliiviöljyä ei kannattaisi koskaan käyttää paistamiseen

Ruoan paistamiseen ei vältämättä kannata käyttää oliiviöljyä. Shutterstock

Tiesitkö, että oliiviöljyä ei kannata käyttää, mikäli tarkoituksena on paistaa ruokaa?

Oliiviöljy on suomalaiskotien perusraaka-aine, jota ei kuitenkaan kannattaisi käyttää paistamiseen, kertoo Iltalehti. 

– Oliiviöljy ei kestä kuumuutta yhtä hyvin kuin rypsiöljy, ravintola Shelterin keittiömestari ja Top Chef -ohjelmasta tuttu huippukokki Teemu Laurell kertoo Iltalehdelle.

Toinen syy siihen, miksi oliiviöljy ei ole paras mahdollinen rasvavalinta paistamiseen on se, että myös oliiviöljyn maussa tapahtuu paistamisen aikana muutoksia.

– Kuumassa oliiviöljyn aromit myös katoavat ja esimerkiksi laadukas oliiviöljy menettää makunsa. Oliiviöljyllä voidaan viimeistellä ruokaa, mutta sitä ei kannattaisi kuumentaa, Laurell jatkaa.

Lähde: Iltalehti 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja