Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

IL: Tästä syystä oliiviöljyä ei kannattaisi koskaan käyttää paistamiseen

Ruoan paistamiseen ei vältämättä kannata käyttää oliiviöljyä.
Ruoan paistamiseen ei vältämättä kannata käyttää oliiviöljyä.Shutterstock
Julkaistu 14.09.2016 11:20(Päivitetty 14.09.2016 11:27)

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että oliiviöljyä ei kannata käyttää, mikäli tarkoituksena on paistaa ruokaa?

Oliiviöljy on suomalaiskotien perusraaka-aine, jota ei kuitenkaan kannattaisi käyttää paistamiseen, kertoo Iltalehti. 

– Oliiviöljy ei kestä kuumuutta yhtä hyvin kuin rypsiöljy, ravintola Shelterin keittiömestari ja Top Chef -ohjelmasta tuttu huippukokki Teemu Laurell kertoo Iltalehdelle.

Toinen syy siihen, miksi oliiviöljy ei ole paras mahdollinen rasvavalinta paistamiseen on se, että myös oliiviöljyn maussa tapahtuu paistamisen aikana muutoksia.

– Kuumassa oliiviöljyn aromit myös katoavat ja esimerkiksi laadukas oliiviöljy menettää makunsa. Oliiviöljyllä voidaan viimeistellä ruokaa, mutta sitä ei kannattaisi kuumentaa, Laurell jatkaa.

Lähde: Iltalehti 

Lisää aiheesta:

Ravitsemusterapeutti kumoaa yleisen myytin oliiviöljyn käytöstäTämän raaka-aineen sinäkin olet luultavasti heittänyt roskiin, vaikka se olisi täydellinen ruoanlaittoon: "Parantaa makua huomattavasti"Ethän lisää oliiviöljyä kuumalle pannulle? Tyypillinen moka voi pilata maun ja tuhota terveelliset ainesosat Oliivi, rypsi, rapsi vai kookos? Näin valitset oikean öljyn eri tarkoituksiinÄlä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – "se on niin typerää"Henri Alén tyrmää suomalaisten suosikkirasvan: "Mautonta"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen20:00
    Sienet

    Sienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikein

  • Eilen17:33
    Ruoka

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen12:15
    Kasvisruokavalio

    Parempi suorituskyky, matalampi kolesteroli, terveempi sydän? Tätä ruokavaliota lääkärit suosittelevat