IL: Onko metsämustikka sittenkään terveellisempi kuin pensasmustikka? Vastaus voi yllättää

pensasmustikka
Shutterstock

Maultaan miedompi pensasmustikka ei ole ravintoarvoiltaan sen huonompi kuin metsämustikkakaan, kertoo Iltalehti. 

Luonnonmustikoissa on enemmän polyfenoleihin kuuluvia antosyaaneja kuin pensasmustikoissa.

– Pensasmustikoissa on kuitenkin muita polyfenoliyhdisteitä niin runsaasti, että polyfenoliarvoltaan luonnonmustikka ja pensasmustikka ovat ihan yhtä hyviä, kertoo erikoistutkijaPirjo Mattila Luonnonvarakeskuksesta Iltalehdelle.

Polyfenoleidensa ansiosta marjoilla on parempi antioksidanttiteho kuin useimmilla muilla kasvikunnan tuotteilla.

– Tutkimusten mukaan mustikoiden luonnon antioksidanttien uskotaan ehkäisevän muun muassa sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, muistisairauksia ja silmäsairauksia, Mattila kommentoi Iltalehdelle. 

Mattilan mukaan marjoja olisi hyvä syödä päivässä 150–200 grammaa.

Lähde: Iltalehti


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.