IL: Onko metsämustikka sittenkään terveellisempi kuin pensasmustikka? Vastaus voi yllättää
Maultaan miedompi pensasmustikka ei ole ravintoarvoiltaan sen huonompi kuin metsämustikkakaan, kertoo Iltalehti.
Luonnonmustikoissa on enemmän polyfenoleihin kuuluvia antosyaaneja kuin pensasmustikoissa.
– Pensasmustikoissa on kuitenkin muita polyfenoliyhdisteitä niin runsaasti, että polyfenoliarvoltaan luonnonmustikka ja pensasmustikka ovat ihan yhtä hyviä, kertoo erikoistutkijaPirjo Mattila Luonnonvarakeskuksesta Iltalehdelle.
Polyfenoleidensa ansiosta marjoilla on parempi antioksidanttiteho kuin useimmilla muilla kasvikunnan tuotteilla.
– Tutkimusten mukaan mustikoiden luonnon antioksidanttien uskotaan ehkäisevän muun muassa sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, muistisairauksia ja silmäsairauksia, Mattila kommentoi Iltalehdelle.
Mattilan mukaan marjoja olisi hyvä syödä päivässä 150–200 grammaa.
Lähde: Iltalehti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa