IL: Kokin uskomaton vinkki: Ruoan voi paistaa ilman rasvaa, eikä edes pannua tarvitse pestä

shutterstock_192473915
Shutterstock

Suomalaisen keittiömestarin näppärä vinkki paistamiseen voi säästää kotikokin kokonaan paistinpannun tiskaamiselta.

Keittiömestari Risto Mikkola kertoi vinkkinsä siihen, kuinka työlään paistinpannun jynssäämisen voi parhaimmillaan jättää kokonaan välistä.

– Paistinpannun kuuraaminen on ikävää puuhaa, mutta sitä ei ole välttämättä pakko tehdä, Mikkola kertoo Iltalehdelle.

Käyttämällä rasvan sijaan leivinpaperia apuna voi kokata sotkematta juuri lainkaan.

– Leivinpaperi on kätevä apu esimerkiksi vuohenjuustoa ja lohta pannulla paistettaessa. Paperin päällä ruoka ei jää pannuun kiinni, eikä pannua tarvitse tiskata. Paistettaessa ei myöskään tarvitse käyttää rasvaa, Mikkola vinkkaa.

Lähde: Iltalehti

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja