IL: Kokin uskomaton vinkki: Ruoan voi paistaa ilman rasvaa, eikä edes pannua tarvitse pestä
Suomalaisen keittiömestarin näppärä vinkki paistamiseen voi säästää kotikokin kokonaan paistinpannun tiskaamiselta.
Keittiömestari Risto Mikkola kertoi vinkkinsä siihen, kuinka työlään paistinpannun jynssäämisen voi parhaimmillaan jättää kokonaan välistä.
– Paistinpannun kuuraaminen on ikävää puuhaa, mutta sitä ei ole välttämättä pakko tehdä, Mikkola kertoo Iltalehdelle.
Käyttämällä rasvan sijaan leivinpaperia apuna voi kokata sotkematta juuri lainkaan.
– Leivinpaperi on kätevä apu esimerkiksi vuohenjuustoa ja lohta pannulla paistettaessa. Paperin päällä ruoka ei jää pannuun kiinni, eikä pannua tarvitse tiskata. Paistettaessa ei myöskään tarvitse käyttää rasvaa, Mikkola vinkkaa.
Lähde: Iltalehti
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan