0:51

Ikoninen aamiaisleipä valmistuu minuuteissa ja täyttää viidenneksen päivän kaloritarpeesta: ”Herra Presleyn suosikkivoikkis”

Mikko Takalan ja Sami Rekolan uunituoreessa Voileipäkirjassa (Readme 2019) esitellään maailman parhaat voileivät vietnamilaisista banh mi -subeista kotoisiin skageneihin. Mukana on myös ikonisen maapähkinävoi-hillovoileivän yksinkertainen resepti.

Videolla resepti terveellisempään jäätelöön. Tarvitset vain maapähkinävoita ja banaaneja!

Mikko Takala ja Sami Rekola kertovat, että maapähkinävoi-hilloleipä on ruokkinut amerikkalaisia kohta jo sadan vuoden ajan.

Nimi kertoo olennaisen herkun sisällöstä. Aamiaiseksikin sopivaan leipään tarvitaan höttöistä vehnäleipää, maapähkinävoita ja mansikkahilloa, -marmeladia tai -hyytelöä. Parhaiten leipään sopii sileärakenteinen maapähkinävoi.

– Simppeliä kuin rockn’n’roll. Ehkä siksi tämä olikin herra Presleyn suosikkivoikkis, Takala ja Rekola kirjoittavat.

Yhdellä maapähkinävoi-hilloleivällä täyttää noin viidenneksen päivän kaloritarpeestaan, kirjailijat laskeskelevat. Kenties se selittää Elviksen lihomisen viimeisinä vuosinaan.

Maapähkinävoi-hilloleivän resepti

Ainekset:

  • 2 paahtoleipäviipaletta (mahdollisimman lötköä sorttia)
  • 2 ruokalusikallista maapähkinävoita
  • 2 ruokalusikallista mansikkahyytelöä/marmeladia/hilloa

Valmistusohje:

Levitä leivän päälle maapähkinävoi ja hillo/hyytelö/marmeladi. Sipaise päälle toinen siivu paahtoleipää ja nauti.

Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja