Mainos

Ikoninen aamiaisleipä valmistuu minuuteissa ja täyttää viidenneksen päivän kaloritarpeesta: ”Herra Presleyn suosikkivoikkis”

Mikko Takalan ja Sami Rekolan uunituoreessa Voileipäkirjassa (Readme 2019) esitellään maailman parhaat voileivät vietnamilaisista banh mi -subeista kotoisiin skageneihin. Mukana on myös ikonisen maapähkinävoi-hillovoileivän yksinkertainen resepti.

Videolla resepti terveellisempään jäätelöön. Tarvitset vain maapähkinävoita ja banaaneja!

Mikko Takala ja Sami Rekola kertovat, että maapähkinävoi-hilloleipä on ruokkinut amerikkalaisia kohta jo sadan vuoden ajan.

Nimi kertoo olennaisen herkun sisällöstä. Aamiaiseksikin sopivaan leipään tarvitaan höttöistä vehnäleipää, maapähkinävoita ja mansikkahilloa, -marmeladia tai -hyytelöä. Parhaiten leipään sopii sileärakenteinen maapähkinävoi.

– Simppeliä kuin rockn’n’roll. Ehkä siksi tämä olikin herra Presleyn suosikkivoikkis, Takala ja Rekola kirjoittavat.

Yhdellä maapähkinävoi-hilloleivällä täyttää noin viidenneksen päivän kaloritarpeestaan, kirjailijat laskeskelevat. Kenties se selittää Elviksen lihomisen viimeisinä vuosinaan.

Maapähkinävoi-hilloleivän resepti

Ainekset:

  • 2 paahtoleipäviipaletta (mahdollisimman lötköä sorttia)
  • 2 ruokalusikallista maapähkinävoita
  • 2 ruokalusikallista mansikkahyytelöä/marmeladia/hilloa

Valmistusohje:

Levitä leivän päälle maapähkinävoi ja hillo/hyytelö/marmeladi. Sipaise päälle toinen siivu paahtoleipää ja nauti.

Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja