Ikean aamupalatarjous karannut käsistä: ”Ruokaa rohmutaan laukkuihin”

Buffet-ruokailu voi riistäytyä käsistä jopa IKEAssa. Lehtikuva

Huonekaluliike Ikean ravintolassa on törmätty harvinaiseen ongelmaan, nimittäin ruokaa rohmuaviin asiakkaisiin.

Aamupalaa rohmuavat asiakkaat ovat muodostuneet ongelmaksi Norjan Bergenissä sijaitsevassa Ikeassa. Aamupala tarjousta hyödynnetään röyhkein keinoin. 

Huonekaluliikkeen ravintola tarjoaa edullista aamiaista arkisin sekä lauantaisin. Edullisen aamiaisen tarjoaminen perustuu siihen, että asiakkaat viettäisivät enemmän aikaa liikkeessä ruokailun jälkeen, kertoo tavaratalojohtaja Odd Rune Bjørge norjalaislehti NRK:lle.

Nyt edullisen aamiaisen tarjoaminen on kuitenkin karannut käsistä, sillä asiakkaat rohmuavat ruokaa mukaansa enemmän kuin aikovat syödä.

Ruokaa laatikoihin ja laukkuihin

Osan ravintolan asiakkaista on havaittu pakkaavan ruokaa mukaansa jopa laatikoihin ja matkalaukkuihin.

— Yksi esimerkki on ollut henkilö, joka omistaa paikallisen majoituspaikan. Hänellä oli mukanaan useita laatikoita, jotka hän pakkasi täyteen ruokaa, Bjørge kertoi norjalaislehdelle.

Lehden mukaan näiden asiakkaiden joukossa on niin eläkeläisiä kuin lapsiperheitäkin. Norjan Bergenin Ikeassa aamupalalla vierailee aamun aikana jopa 800 asiakasta ja sen liikevaihto on korkeampi kuin yhdenkään muun ravintolan Bergenissä.

Suomalaisetkin syövät koko rahan edestä

Taloussanomien haastattelema Ikean viestintäpäällikkö Annika Stubbe kertoo, ettei vastaavaa ilmiötä ole havaittu Suomessa. Suomessa Ikea tarjoaa aamiaista 4,50 euron hintaan.

— Ihmiset kyllä tykkäävät syödä koko rahan edestä, mutta ihan normaalia käyttäytymistä meillä, Stubbe kertoo Taloussanomille.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja