Ikean aamupalatarjous karannut käsistä: ”Ruokaa rohmutaan laukkuihin”
Huonekaluliike Ikean ravintolassa on törmätty harvinaiseen ongelmaan, nimittäin ruokaa rohmuaviin asiakkaisiin.
Aamupalaa rohmuavat asiakkaat ovat muodostuneet ongelmaksi Norjan Bergenissä sijaitsevassa Ikeassa. Aamupala tarjousta hyödynnetään röyhkein keinoin.
Huonekaluliikkeen ravintola tarjoaa edullista aamiaista arkisin sekä lauantaisin. Edullisen aamiaisen tarjoaminen perustuu siihen, että asiakkaat viettäisivät enemmän aikaa liikkeessä ruokailun jälkeen, kertoo tavaratalojohtaja Odd Rune Bjørge norjalaislehti NRK:lle.
Nyt edullisen aamiaisen tarjoaminen on kuitenkin karannut käsistä, sillä asiakkaat rohmuavat ruokaa mukaansa enemmän kuin aikovat syödä.
Ruokaa laatikoihin ja laukkuihin
Osan ravintolan asiakkaista on havaittu pakkaavan ruokaa mukaansa jopa laatikoihin ja matkalaukkuihin.
— Yksi esimerkki on ollut henkilö, joka omistaa paikallisen majoituspaikan. Hänellä oli mukanaan useita laatikoita, jotka hän pakkasi täyteen ruokaa, Bjørge kertoi norjalaislehdelle.
Lehden mukaan näiden asiakkaiden joukossa on niin eläkeläisiä kuin lapsiperheitäkin. Norjan Bergenin Ikeassa aamupalalla vierailee aamun aikana jopa 800 asiakasta ja sen liikevaihto on korkeampi kuin yhdenkään muun ravintolan Bergenissä.
Suomalaisetkin syövät koko rahan edestä
Taloussanomien haastattelema Ikean viestintäpäällikkö Annika Stubbe kertoo, ettei vastaavaa ilmiötä ole havaittu Suomessa. Suomessa Ikea tarjoaa aamiaista 4,50 euron hintaan.
— Ihmiset kyllä tykkäävät syödä koko rahan edestä, mutta ihan normaalia käyttäytymistä meillä, Stubbe kertoo Taloussanomille.
Lähteet: NRK, Taloussanomat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan