Ikea suunnittelee uudistavansa klassista lihapullareseptiään – luvassa myös muita yllättäviä uutuuksia?

Ötököistä herkkuruokaa 7:00 Ötököistä herkkuruokaa

Tulevaisuudessa Ikea-reissulla lautasellesi saattaa päätyä hyönteispullia. Ikean testilaboratoriossa kehitelty uutuustuote kannustaa ihmisiä pohtimaan omia ruokailutottumuksia ja kokeilemaan rohkeasti vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä. 

Huonekalujätti Ikea tunnetaan edullisista huonekaluistaan, mutta myös ravintolastaan – ja etenkin lihapullistaan. Muutama vuosi sitten Ikea lanseerasi perinteisten lihapullien rinnalle vegaanisen vaihtoehdon, ja lisää on tulossa.

Yhtiö on nimittäin ilmoittanut kokeilevansa lihapulliinsa jotain aivan uutta, melko yllättävääkin ainesosaa – hyönteisiä.

Myös muita vaihtoehtoisia ruokia suunnitteilla

Business Insider -sivuston mukaan Ikean tulevaisuudensuunnitelmissa on tuoda ravintoloidensa tarjontaan pullat, joiden valmistukseen on käytetty jauhomatoja. "Neatball"-uutuuden tarkoituksena on kannustaa ihmisiä miettimään lihan kulutusta ja kokeilemaan vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hyönteispullat ovat Kööpenhaminassa sijaitsevan Space10-laboratorian kehittelemä tuote. Kyseinen laboratorio keskittyy mielikuvitukselliseen ja kestävään elintarviketuotantoon, ja se pyrkii kehittelemään tuotteita, joissa käytetään hyödyksi hyönteisten lisäksi myös levää ja laboratorioviljelyä.

Uudenlaiset lihapullat eivät ole ainoa Ikean suunnittelema tulevaisuudenruoka, sillä laboratoriossa ollaan kehitelty myös hyönteisiä sisältäviä hampurilaisia, rautapitoisia vihreitä hot dogeja ja yrttijäätelöä.

Ruoat ovat tällä hetkellä vasta testiasteella, joten näiden tuotteiden pääsyä Ikean ruokalistoille joudutaan odottamaan vielä jonkin aikaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat