Tulevaisuudessa Ikea-reissulla lautasellesi saattaa päätyä hyönteispullia. Ikean testilaboratoriossa kehitelty uutuustuote kannustaa ihmisiä pohtimaan omia ruokailutottumuksia ja kokeilemaan rohkeasti vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä.
Huonekalujätti Ikea tunnetaan edullisista huonekaluistaan, mutta myös ravintolastaan – ja etenkin lihapullistaan. Muutama vuosi sitten Ikea lanseerasi perinteisten lihapullien rinnalle vegaanisen vaihtoehdon, ja lisää on tulossa.
Yhtiö on nimittäin ilmoittanut kokeilevansa lihapulliinsa jotain aivan uutta, melko yllättävääkin ainesosaa – hyönteisiä.
Myös muita vaihtoehtoisia ruokia suunnitteilla
Business Insider -sivuston mukaan Ikean tulevaisuudensuunnitelmissa on tuoda ravintoloidensa tarjontaan pullat, joiden valmistukseen on käytetty jauhomatoja. "Neatball"-uutuuden tarkoituksena on kannustaa ihmisiä miettimään lihan kulutusta ja kokeilemaan vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Hyönteispullat ovat Kööpenhaminassa sijaitsevan Space10-laboratorian kehittelemä tuote. Kyseinen laboratorio keskittyy mielikuvitukselliseen ja kestävään elintarviketuotantoon, ja se pyrkii kehittelemään tuotteita, joissa käytetään hyödyksi hyönteisten lisäksi myös levää ja laboratorioviljelyä.