Helppo ja nopea valkosipulipasta on arkipäivän pelastus

Valkosipulipasta
Valkosipulispagetti valmistuu käden käänteessä. Shutterstock

Yksinkertainen on kaunista, varsinkin italialaisessa keittiössä. Täydelliseen pasta-ateriaan ei tarvita kuin muutama raaka-aine.

Tarvitset vain laadukasta oliiviöljyä, valkosipulia, chilirouhetta, sitruunaa, valkoviiniä, timjamia ja parmesanraastetta. Näistä aineksista loihdit spagetille kastikkeen, joka saa vaativankin kulinaristin huokailemaan ihastuksesta.

Popsugarin ohjeella valkosipulinen pasta-annos valmistuu käden käänteessä.

Valkosipulinen spagetti (4 annosta)

Suolaa
400 g spagettia
2 sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
¼ tl chilirouhetta
0,75 dl valkoviiniä
mustapippuria
2 rkl voita
tuoretta timjamia
1 dl parmesanraastetta

Tee näin:

1. Keitä pastaa suolatussa vedessä, mutta minuutin vähemmän aikaa kuin paketissa neuvotaan. Ota muutama desilitra keitinvettä talteen myöhempää käyttöä varten.

2. Pastan kiehuessa hienonna valkosipuli, raasta pestyn sitruunan kuorta ja purista sitruunoista mehu.

3. Lämmitä kasarissa keskilämmöllä oliiviöljy ja kuullota siinä valkosipulia varovasti noin minuutin ajan. Lisää chilirouhe.

4. Lisää sitruunamehu ja valkoviini, lisää lämpöä ja anna kiehua noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on haihtunut puoleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä sekä voi. Käännä levy nollalle, kun voi on sulanut.

6. Lisää pannulle keitetty pasta, raastettu sitruunankuori ja parmesanjuusto sekä timjamia ja sekoita huolella. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä lusikallinen kerrallaan. Lisää tarvittaessa myös suolaa ja pippuria.

7. Jaa annokset lautasille ja koristele parmesaanilla ja timjamilla.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!