Yksinkertainen on kaunista, varsinkin italialaisessa keittiössä. Täydelliseen pasta-ateriaan ei tarvita kuin muutama raaka-aine.
Tarvitset vain laadukasta oliiviöljyä, valkosipulia, chilirouhetta, sitruunaa, valkoviiniä, timjamia ja parmesanraastetta. Näistä aineksista loihdit spagetille kastikkeen, joka saa vaativankin kulinaristin huokailemaan ihastuksesta.
Popsugarin ohjeella valkosipulinen pasta-annos valmistuu käden käänteessä.
Valkosipulinen spagetti (4 annosta)
Suolaa
400 g spagettia
2 sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
¼ tl chilirouhetta
0,75 dl valkoviiniä
mustapippuria
2 rkl voita
tuoretta timjamia
1 dl parmesanraastetta
Tee näin:
1. Keitä pastaa suolatussa vedessä, mutta minuutin vähemmän aikaa kuin paketissa neuvotaan. Ota muutama desilitra keitinvettä talteen myöhempää käyttöä varten.
2. Pastan kiehuessa hienonna valkosipuli, raasta pestyn sitruunan kuorta ja purista sitruunoista mehu.
