Helppo ja nopea valkosipulipasta on arkipäivän pelastus

Valkosipulipasta
Valkosipulispagetti valmistuu käden käänteessä. Shutterstock

Yksinkertainen on kaunista, varsinkin italialaisessa keittiössä. Täydelliseen pasta-ateriaan ei tarvita kuin muutama raaka-aine.

Tarvitset vain laadukasta oliiviöljyä, valkosipulia, chilirouhetta, sitruunaa, valkoviiniä, timjamia ja parmesanraastetta. Näistä aineksista loihdit spagetille kastikkeen, joka saa vaativankin kulinaristin huokailemaan ihastuksesta.

Popsugarin ohjeella valkosipulinen pasta-annos valmistuu käden käänteessä.

Valkosipulinen spagetti (4 annosta)

Suolaa
400 g spagettia
2 sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
¼ tl chilirouhetta
0,75 dl valkoviiniä
mustapippuria
2 rkl voita
tuoretta timjamia
1 dl parmesanraastetta

Tee näin:

1. Keitä pastaa suolatussa vedessä, mutta minuutin vähemmän aikaa kuin paketissa neuvotaan. Ota muutama desilitra keitinvettä talteen myöhempää käyttöä varten.

2. Pastan kiehuessa hienonna valkosipuli, raasta pestyn sitruunan kuorta ja purista sitruunoista mehu.

3. Lämmitä kasarissa keskilämmöllä oliiviöljy ja kuullota siinä valkosipulia varovasti noin minuutin ajan. Lisää chilirouhe.

4. Lisää sitruunamehu ja valkoviini, lisää lämpöä ja anna kiehua noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on haihtunut puoleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä sekä voi. Käännä levy nollalle, kun voi on sulanut.

6. Lisää pannulle keitetty pasta, raastettu sitruunankuori ja parmesanjuusto sekä timjamia ja sekoita huolella. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä lusikallinen kerrallaan. Lisää tarvittaessa myös suolaa ja pippuria.

7. Jaa annokset lautasille ja koristele parmesaanilla ja timjamilla.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.