Hyötykäytä ylikypsät banaanit – näin pakastat oikein!
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Dream79 . banaani](https://im.mtvuutiset.fi/image/4735534/landscape16_9/1600/900/2e49523a6236129401851e8d47192114/gI/banaani.jpg)
Ylikypsiä banaaneja ei kannata heittää pois, sillä ne sopivat moneen reseptiin. Lue vinkit näiden hedelmien helppoon pakastamiseen.
Muutaman minuutin valmistelulla saat muutettua ylikypsät banaanit täydellisiksi vaikkapa smoothie-juomia varten. Lue, miten onnistut!
1. Aloita ylikypsistä, täplikkäistä banaaneista, sillä niissä on eniten makua.
2. Kuori banaanit.
3. Pilko banaanit 2,5–5 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pienet palat sopivat huomattavasti paremmin tehosekoittimeen heitettäviksi kuin esimerkiksi kokonaiset banaanit.
4. Asettele palat uunipellille tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle ja pakastimeen. Banaaninpaloja ei kannata vain heittää pakastepussiin, sillä ne jäätyvät toisiinsa kiinni.
5. Kun palat ovat pakastuneet, siirrä ne pakastepusseihin. Kannattaa laittaa palat erillisiin pusseihin, niin että yhdessä pussissa on tarpeeksi banaania vaikkapa yhtä smoothie-juomaa varten. Näin sinun ei aamujuomaa valmistaessa tarvitse pohtia liikoja.
Kun sinulla kerran on pakastin täynnä banaaninpaloja, voit valmistaa niistä myös vaikkapa banaanijäätelöä.
Tarvitset: Banaaninpaloja yhteensä kahden banaanin verran (ja hieman maitoa).
Tee näin: Heitä jäiset banaaninpalat tehosekoittimeen ja kaada halutessasi joukkoon loraus maitoa. Sekoita vielä hetki ja banaanijäätelösi on valmis!
KATSO MYÖS RESEPTI: Banaani-soijapirtelö
LUE MYÖS:
Lähde: Popsugar
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka