Hyötykäytä ylikypsät banaanit – näin pakastat oikein!
Ylikypsiä banaaneja ei kannata heittää pois, sillä ne sopivat moneen reseptiin. Lue vinkit näiden hedelmien helppoon pakastamiseen.
Muutaman minuutin valmistelulla saat muutettua ylikypsät banaanit täydellisiksi vaikkapa smoothie-juomia varten. Lue, miten onnistut!
1. Aloita ylikypsistä, täplikkäistä banaaneista, sillä niissä on eniten makua.
2. Kuori banaanit.
3. Pilko banaanit 2,5–5 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pienet palat sopivat huomattavasti paremmin tehosekoittimeen heitettäviksi kuin esimerkiksi kokonaiset banaanit.
4. Asettele palat uunipellille tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle ja pakastimeen. Banaaninpaloja ei kannata vain heittää pakastepussiin, sillä ne jäätyvät toisiinsa kiinni.
5. Kun palat ovat pakastuneet, siirrä ne pakastepusseihin. Kannattaa laittaa palat erillisiin pusseihin, niin että yhdessä pussissa on tarpeeksi banaania vaikkapa yhtä smoothie-juomaa varten. Näin sinun ei aamujuomaa valmistaessa tarvitse pohtia liikoja.
Kun sinulla kerran on pakastin täynnä banaaninpaloja, voit valmistaa niistä myös vaikkapa banaanijäätelöä.
Tarvitset: Banaaninpaloja yhteensä kahden banaanin verran (ja hieman maitoa).
Tee näin: Heitä jäiset banaaninpalat tehosekoittimeen ja kaada halutessasi joukkoon loraus maitoa. Sekoita vielä hetki ja banaanijäätelösi on valmis!
KATSO MYÖS RESEPTI: Banaani-soijapirtelö
LUE MYÖS:
Lähde: Popsugar
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa