Hyötykäytä ylikypsät banaanit – näin pakastat oikein!

banaani
Shutterstock

Ylikypsiä banaaneja ei kannata heittää pois, sillä ne sopivat moneen reseptiin. Lue vinkit näiden hedelmien helppoon pakastamiseen.

Muutaman minuutin valmistelulla saat muutettua ylikypsät banaanit täydellisiksi vaikkapa smoothie-juomia varten. Lue, miten onnistut!

1. Aloita ylikypsistä, täplikkäistä banaaneista, sillä niissä on eniten makua.

2. Kuori banaanit.

3. Pilko banaanit 2,5–5 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pienet palat sopivat huomattavasti paremmin tehosekoittimeen heitettäviksi kuin esimerkiksi kokonaiset banaanit.

4. Asettele palat uunipellille tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle ja pakastimeen. Banaaninpaloja ei kannata vain heittää pakastepussiin, sillä ne jäätyvät toisiinsa kiinni.

5. Kun palat ovat pakastuneet, siirrä ne pakastepusseihin. Kannattaa laittaa palat erillisiin pusseihin, niin että yhdessä pussissa on tarpeeksi banaania vaikkapa yhtä smoothie-juomaa varten. Näin sinun ei aamujuomaa valmistaessa tarvitse pohtia liikoja.

Kun sinulla kerran on pakastin täynnä banaaninpaloja, voit valmistaa niistä myös vaikkapa banaanijäätelöä.

Tarvitset: Banaaninpaloja yhteensä kahden banaanin verran (ja hieman maitoa).

Tee näin: Heitä jäiset banaaninpalat tehosekoittimeen ja kaada halutessasi joukkoon loraus maitoa. Sekoita vielä hetki ja banaanijäätelösi on valmis!

KATSO MYÖS RESEPTI:  Banaani-soijapirtelö

LUE MYÖS:

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja