Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyödynnätkö jo tätä ravintoloiden vähärasvaista proteiinipommia? Keittiömestarin takuuvarmalla reseptillä onnistut myös kotona!

Etanoita on syöty jo antiikin ajoista lähtien.
Etanoita on syöty jo antiikin ajoista lähtien.Raflaamo
Julkaistu 07.10.2018 13:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Klassinen ravintola-annos, valkosipulietanat, valmistuvat helposti myös kotikeittiössä. Poimi talteen keittiömestarin takuuvarma resepti. 

Etanat ovat olleet osa ruokakulttuuriamme jo tuhansia vuosia; nämä viinillä ja maidolla mehevöitetyt herkkupalat tunnettiin aikoinaan jo antiikin Kreikassa. Tänä päivänä etanoita syödään ravintoloissa ympäri maailmaa.

Kulinaristisen elämyksen lisäksi etanoita voidaan ravintosisältönsä vuoksi kutsua melkoiseksi terveyspommiksi. Sen lisäksi, että etanat ovat vähärasvaista ja proteiinipitoista syötävää, ne sisältävät myös runsaasti hivenaineita, kuten magnsiumia ja kalsiumia. 

Etanoita nautitaan pirteän valkoviinin kera

Vaikka etanoita on totuttu näkemään pääasiassa ravintolan ruokalistoilla, voi näitä herkkuja valmistaa hyvin myös kotikeittiössä. Klassisin valmistustapa on etanoiden paistaminen tuoksuvassa valkosipuliyrttivoissa. Valmiit herkut nautitaan vaalean leivän kanssa – hyvää seuraa unohtamatta.

Klassiset valkosipulivoissa gratinoidut etanat kaipaavat vastaparikseen pirteää ja vivahteikasta valkoviiniä, kuten Chardonnayta tai aromikasta Rieslingiä. Punaviineistä marjaisat, keskitäyteläiset rypäleet, kuten Pinot Noir korostavat makuelämystä.

etanat1
Valkosipulietanat nautitaan perinteisesti vaalean leivän kera.Raflaamo

Klassinen etana-annos syntyy helposti oululaisen Frans & Camille -ravintolan keittiömestarin Mika Jokisen ohjeella.

Valkosipulietanat (neljälle)

24 etanaa 
150 g suolaista voita
½ dl valkosipulimurska
½ dl hienonnettua persiljaa
1 tl rouhittua mustapippuria
100 g Roquefort-juustoa

Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin. Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin. Sekoita voihin kaikki mausteet. 

Nosta teelusikalla nokare voita jokaisen etanan päälle. Murenna lopuksi päälle roquefortjuusto. Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa sitruunalohkojen ja vaalean leivän kanssa.

Lähde: Raflaamo

Lisää aiheesta:

Keittiömestari Ina Niiniketo vinkkaa: Näin varhaisperunat kannattaa juhannuksena valmistaaKesän mehevin grillivinkki: Valmista suussasulavat ribsit – tarjoile näiden viinien keraKuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeillaJärisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"Suomalaisten metsien suosikkimarja kruunaa grilliaterian – tätä reseptiä et taatusti ole aiemmin kokeillut!Helppoa ja nopeaa arkiruokaa – herkullinen tomaattikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa