Hyödynnä vesimelonin siemenet – näin käsittelet ne oikein

vesimeloni
Shutterstock

Ota selvää, kuinka vesimelonin siemenet kannattaa kotioloissa käsitellä, jotta niiden terveyshyödyistä saa kaiken irti.

Makuja.fi uutisoi viime viikolla vesimelonin siementen terveyshyödyistä. Siemenet ovat oikeita proteiinipommeja, ja ne sisältävät myös B-vitamiinia, magnesiumia sekä hyviä rasvoja. Poimi vinkit siihen, kuinka vesimelonin siemenet idätetään jatkokäyttöä varten.

Näin idätät vesimelonin siemenet:

1. Täytä kolmannes korkillisesta lasipurkista vesimelonin siemenillä. Täytä purkki lämpimällä vedellä ja lisää joukkoon teelusikallinen suolaa. Korvaa korkki ohuella kankaalla ja sido se korkin tilalle.

2. Anna siementen olla purkissa noin kahdeksan tunnin ajan.

3. Kaada vedet pois purkista ja täytä se uudelleen vedellä. Sekoita purkkia ja kaada vesi pois.

4. Kiinnitä kandas lasipurkin suuhun ja valuta vedet purkista niin, että siemenet jäävät purkkiin. Jätä purkki aurinkoon.

5. Huuhtele siemeniä noin viiden tunnin välein, tai ainakin kahdesti päivässä. Siemenet ovat valmiita syötäväksi noin neljän päivän kuluessa. Huuhtele ne vielä huolellisesti ennen käyttöä.

6. Kuivaa siemenet ja laita ne kuivassa lasipurkissa jääkaappiin. Siemeniä voi käyttää osana esimerkiksi smoothieita, salaatteja tai keittoja.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja