Hurjia sokeripommeja – tiesitkö totuuden näistä ruoka-aineista?

COLOURBOX_kastike
Colourbox.com

Sokerin välttely ei ole helppoa. Karkkien ja juomien lisäksi piilosokeria on erityisesti valmisruuissa ja kastikkeissa.

 

Sokeria välttelevän kannattaa olla kaupassa tarkkana, piilosokeri vaanii useassa paketissa. Laihduttajan tai sokeririippuvuuden kanssa taistelevan kannattaa painaa mieleen ainakin tämä lista, joka paljastaa 10 yllättävän sokerista tuotetta.

Grillikastike

Valmiskastikkeissa on lähes aina sokeria. Kahdessa ruokalusikallisessa voi olla jopa 13 grammaa sokeria.

Kiinalainen ruoka

Take away -ruokaa pidetään rasvaisena, mutta epäterveellisyyteen on muitakin syitä. Kuten sana hapanimelä paljastaa, käytetään kiinalaisissa kastikkeissa sokeria.

Pastakastike

Pastan syöjät saattavat huolehtia vaaleista jauhoista spagetissa, mutta suurin yllättäjä piilee jälleen kastikkeessa. Pastakastike on oikea sokeripommi.

Karkkimadot

Sokeriset karkkimadot sisältävät sokeria, se on selvä asia. Mutta oletko ajatellut, että 10 karkkimatoa sisältää 44 grammaa sokeria?

Virvoitusjuomat

Limujen sokerimäärät eivät ole kenellekään yllätys. Tavallisen virvoitusjuoman sokerimäärä on kuitenkin niin suuri, että se kannattaa aina erikseen mainita. Nauti janoon vettä tai korkeintaan laimeaa mehua, hampaatkin kiittävät.

Kuivatut hedelmät

Välipalana käytettävät kuivatut hedelmät vastaavat sokerimääriltään karkkia. Hedelmissä itsessään on sokeria ja joissain tapauksissa kuivatuissa hedelmissä on vielä lisättyä sokeria.

Hedelmäjugurtti

Moni nauttii jugurtin terveellisenä välipalavaihtoehtona vaikka kyseessä on oikeastaan jälkiruoka, joka sisältää jopa 19 grammaa sokeria.

Myslipatukat

Jälleen yksi “terveellinen välipala” täynnä piilosokeria. Yhdessä patukassa voi olla 12 grammaa sokeria. Lue pakkausselosteet tarkasti.

Agavesiirappi

Pääasiassa luontaistuote- tai luomukaupoissa myytävä agavesiirappi ei suinkaan ole terveystuote. Agavesiirappi on pääosin fruktoosia.

Energiajuomat

Oletko tullut ajatelleeksi, että energiajuomassa eniten virkistääkin sokeri eikä kofeiini. Kurkkaa paketin taakse, tuoteselosteessa kerrotaan sokerimäärä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja