Hurjan monipuolinen proteiinipommi: "Sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin"

Hellapoliisin väilimerellinen munakas
Hellapoliisi

Kun tarvitset nopean ja ravitsevan ratkaisun ruokapöytään, kokeile munakasta.

Arkisesta munakkaasta saat täytteitä vaihtamalla mitä erilaisempia tarjottavia. Voit lisätä munakkaaseen myös lihaa, mutta saat siitä helposti maistuvan pelkillä kasvistäytteilläkin. Pelkästään erilaisia juustoja kokeilemalla saat aina uutta aikaan.

Mikä parasta, munakas sopii moneen.

– Välimerellinen munakas sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin, vinkkaa reseptin luonut Hellapoliisi eli Katja Jaakonen.

Välimerellinen munakas

1 annos

3 munaa
2 rkl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 siitakesientä
muutama miniluumutomaatti
pala punaista paprikaa
5 sokeriherneenpalkoa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
50 g fetajuustoa
muutama oliivi viipaleina
rucolaa

Riko munat kulhoon.

Mittaa joukkoon vesi tai kerma. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.

Viipaloi sienet, puolita miniluumutomaatit, paloittele paprika ja sokeriherneenpalot.

Kuumenna öljy pannussa ja laita kasvikset pannulle. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät. Kaada munakasmassa joukkoon ja työnnä seosta reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä.

Anna munakkaan kypsyä keskilämmöllä rauhassa, kunnes massa on keskeltä hyytynyt. Ripottele loppuvaiheessa pinnalle fetajuustopaloja ja viipaloituja oliiveja. Valuta hyytynyt munakas lautaselle ja koristele rucolalla.

Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Resepti: Hellapoliisi

***

Tee itse herkullinen caesar-salaatti 0:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.