Hurja määrä Michelin-tähtiä Ruotsiin – näissä ravintoloissa kannattaa syödä
Viime viikolla jaetuista arvostetuista Michelin-tähdistä moni jaettiin Ruotsiin.
Ruotsalaisravintoloille annettiin tuoreessa Michelin Nordic Cities Guide 2015 -oppaassa peräti seitsemän uutta tähteä. Tänä vuonna oppaaseen lisättiin myös Malmön kaupunki ensimmäistä kertaa.
Kaiken kaikkiaan ruotsalaiset ravintolat saavat tuoreessa oppaassa 21 Michelin-tähteä, joista seitsemän on uusia. Suomeen tähtiä saatiin tänä vuonna viisi – ja nämä samat tähdet jaettiin suomalaisravintoloille jo viime vuonna.
Pohjoismaille 45 Michelin-tähteä
Kaiken kaikkiaan Ruotsille, Tanskalle, Norjalle ja Suomelle jaettiin tuoreessa oppaassa 45 tähteä. Ruotsiin näistä tähdistä jaettiin liki puolet, 21 kappaletta.
Nämä ruotsalaisravintolat palkittiin Michelin Nordic Cities Guidessa vuonna 2015
Kaksi tähteä Tukholmaan: Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, and Oaxen Krog (uusi).
Yksi tähti Tukholmaan: Ekstedt, Esperanto, Gastrologik, Mathias Dahlgren-Matbaren, Operakällaren ja Volt (uusi).
Yksi tähti Göteborgiin: Thörnströms Kök, 28+, Sjömagasinet, Bhoga, Koka (uusi) ja SK Mat & Människor (uusi).
Yksi tähti Malmöseen: Ambiance à Vindåkra (uusi), Bloom in the Park (uusi) ja Vollmers (uusi).
Big Gourmand -palkinnot Tukholmassa: Brasserie Bobonne, Den Gyldene Freden, EAT, Oaxen Slip, Proviant, Rolfs Kök, Ulla Winbladh ja Lilla Ego (uusi).
Big Gourmand -palkinto Göteborgissa: Familjen.
Big Gourmand -palkinto Malmössä: Bastard (uusi) ja Sture (uusi).
Lähde: Visit Sweden Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti