Vuoden 2015 Michelin-tähdet jaettiin: Viisi tähteä Suomeen!

ravintola
Shutterstock

Vuoden 2015 Michelin-tähdet jaettiin ja uudessa Guide Michelin Nordic Cities 2015 -oppaassa Suomi saa viidelle helsinkiläisravintolalle kullekin yhden tähden.

Odotetut Michelin-tähdet julkistettiin tänään ja Suomi sai vuonna 2015 viisi tähteä.  Uudet yhden tähden ravintolat ovat helsinkiläiset Ask, Chef & Sommelier, Demo, Luomo ja Olo

Askille, Chef & Sommelierille, Demolle, Luomolle ja Ololle myönnettiin yhdet tähdet myös vuonna 2014.

Luomo – Luomo ja Pure Bistro ovat toistaiseksi sulkeneet ovensa

Bib Gourmand -ravintolat Suomessa

Viisi helsinkiläisravintolaa saa samalla Bib Gourmand -symbolin. Tämä symboli merkitsee sitä, että ravintolassa saa  erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Bib Gourmand -maininta annettiin tänä vuonna Helsingissä Boulevard Social -, Emo-, Farang-, Gaijin- ja Pure Bistro -ravintoloille.

Ensimmäinen Guide Michelin Nordic Cities 2015

Michelinin hotelli- ja ravintolaoppaiden sarjassa Guide Michelin Nordic Cities 2015 julkaistaan ensimmäistä kertaa. Tuore opas kattaa laajemman valikoiman pohjoismaisia kaupunkeja kuin Michelinin Main Cities of Europe -opas on aiemmin kattanut. Suomen kaupungeista tähän saakka mukana on ollut vain Helsinki.

− Michelinin hotelli- ja ravintolatarkastajat ovat kiertäneet entistä laajemmin Pohjoismaissa viime kesästä lähtien. Uudessa pohjoismaisessa oppaassa on usea kaupunki ensi kertaa mukana, mitä uskomme matkailijoiden arvostavan, Michelin Nordicin tiedotuspäällikkö Carl Stenson kertoo.

Oppaaseen uusina kaupunkeina tulleisiin Malmöön ja Aarhusiin molempiin annetaan kolmelle ravintolalle yksi tähti. Tukholmassa Oaxen Krog saa toisen tähtensä, samoin kuin a|o|c Kööpenhaminassa. Ensimmäistä kertaa on sekä Tukholmalla että Kööpenhaminalla nyt kolme kahden Michelin-tähden ravintolaa.

– Olemme oikein iloisia, että voimme tässä uudessa Pohjoismaihin keskittyvässä oppaassamme tarjota lukijoillemme ravintolasuosituksia myös Aarhusissa ja Malmössä. Skandinaavisen keittiön uusi aalto on todella entistäkin korkeammalla tasolla. Aarhus on elämää sykkivä kaupunki, jonka gastronomia on monipuolista, ja Malmö taas sijaitsee viljavan Skånen kynnyksellä, mistä tulee ensiluokkaisia raaka-aineita keittiöihin, sanoo Guide Michelin Nordic Cities 2015 -oppaan päätoimittaja Rebecca Burr.

Näin tulkitset tähtiluokitusta

Ensimmäinen Guide Michelin julkaistiin Ranskassa vuonna 1900, ja sitä jaettiin ilmaiseksi tuolloin jokaiselle auton ostajalle. Nykyään Guide Michelin on tunnettu instituutio, jonka hotelli- ja ravintolaoppaat kattavat lähes koko maailman Japanista ja Kiinasta Pohjois-Amerikkaan.Tähtiluokitus otettiin käyttöön oppaissa 1930-luvulla. Tähtiä voi olla yhdestä kolmeen, ja kaikkia tähtiravintoloita voi luonnehtia gourmet-ravintoloiksi.

*** Kolme tähteä annetaan ravintolalle, jonka keittiön antimien arvioidaan olevan sinällään matkan arvoisia.

** Kaksi tähteä merkitsee, että jos olet matkalla lähipaikkakunnilla, kannattaa tehdä mutka kyseisen ravintolan kautta.

* Yksi tähti kertoo, että ravintola on poikkeuksellisen hyvä kategoriassaan. 

Guide Michelin Nordic Cities 2015 sisältää yhteensä 125 hotellia ja 241 ravintolaa. Ravintoloista 30:llä on Bib Gourmand -symboli, 7 ravintolalla kaksi tähteä ja 38 ravintolalla yksi tähti.

Guide Michelin Main Cities of Europe 2015 -opas julkistetaan 10. maaliskuuta 2015. Pohjoismaiden osalta sen sisältö on sama kuin nyt julkistetussa pohjoismaisessa oppaassa.

Lähde: Michelin

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja