Hurahditko lehtikaaliin? Muista myös nämä supervihannekset
Jos trendivihannes lehtikaali alkaa kyllästyttää, on kauppojen hyllyillä onneksi lukuisia muitakin terveellisiä kasviksia, joita kannattaa kokeilla.
Syö monipuolisesti erilaisia kasviksia ja kokeile rohkeasti uusiakin vaihtoehtoja. Health.com listasi joukon terveellisiä vihanneksia, jotka ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia.
Paksoi
Paksoi on aasialainen vihannes, joka sisältää sekä kalsiumia, rautaa, magnesiumia että A- ja C-vitamiineja. Kypsennä paksoita esimerkiksi pannulla pienessä määrässä öljyä ja lisää joukkoon valkosipulia. Viimeistele kuullotetut paksoit lorauksella seesamiöljyä.
Lehtimangoldi
Lehtimangoldi sisältää A-, C- ja E-vitamiineja sekä muun muassa rautaa ja kalsiumia. Lehtimangoldia voi käyttää ruoanlaitossa kaalien tapaan. Lehtiä voi käyttää ruoanlaitossa pinaatin tapaan keittoihin, patoihin ja muhennoksiin sekä tuoreena salaatteihin. Ruodit taas voi keittää parsan tavoin.
Keräkaali
Keräkaali on erinomainen kasvis, josta syntyvät perinteiset herkut, kuten kaalilaatikko, kaalikeitto ja kaalikääryleet. Keräkaali sisältää muun muassa C- ja K-vitamiineja.
Kukkakaali
Parsakaalin, brysselinkaalin ja paksoin sukulainen kukkakaali sopii miedon makunsa takia monien eri ruokien kanssa syötäväksi. Voit valmistaa kukkakaalin paitsi keittämällä ja höyryttämällä, myös uunissa maustamalla kaalin ensin öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Punajuuri
Punajuuri on makeahko juures, joka sisältää muun muassa kaliumia ja mangaania sekä C-vitamiinia ja kuitua. Punajuuri on herkullista esimerkiksi uunissa paahdettuna. Hyödynnä punajuurta raastettuna myös raikkaissa salaateissa.
Lähde: Health.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa