Hummeri Thermidor on ikityylikäs herkku, jolla kannattaa hurmata vaikkapa pikkujouluissa tai Suomen satavuotisjuhlissa. Hummerin käsittelyä on turha pelätä, tämä oli jo tällä ensimmäiselläkin kerralla varsin helppo ruoka tehdä. Hintakaan ei ole aina kova, jos käytät pakastehummeria.
Niin kauan kuin olen kokannut, olen halunnut tehdä hummeria. Se on vain vuodesta toiseen jäänyt väliin mitä erinäisimmistä syistä. Se on ärsyttänyt, koska hummeria ei ole hintansa puolesta meidän ravintoloissakaan tarjolla. Kun törmäsin saksalaisessa kauppaketjussa kympin pakastehummeriin, päätin tarttua vihdoinkin haaveeseen.
Pakasteversiosta on kaikin puolin hyvä aloittaa. Eläviä hummereita ei liiemmin meiltäpäin löydy ja hinnat ovat hulppeat. Lisäksi mukana seuraa melkoinen määrä jännitystä saksiniekan käsittelyn ja elävältä keittämisen kanssa.



