Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hullunhelppo resepti – lisää suklaaseen vain vettä ja katso mitä tapahtuu!

Shutterstock
Julkaistu 30.03.2015 17:31
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Suklaamousse on klassikkojälkiruoka, jonka voi monen yllätykseksi valmistaa lisäämällä sulatetun tumman suklaan joukkoon vettä. 

Onnistuneen suklaamoussen salaisuus on kuohkeus ja täyteläisyys. Yllättäen nämä ominaisuudet on mahdollista saavuttaa vispaamalla vedellä laimennettua tummaa suklaata kylmähauteessa. Tällöin suklaan joukkoon ei tarvitse lisätä esimerkiksi kermavaahtoa tai valkuaisvaahtoa.

Vesi-suklaamousse

270 grammaa tummaa suklaata
230 g kiehuvaa vettä

jääpaloja
suolaa

Pilko suklaa kulhoon ja lisää sen joukkoon kiehuva vesi. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

Laita isompaan kulhoon jääpaloja ja sirottele jääpalojen päälle suolaa. Suolan ansiosta niiden lämpötila kylmenee entisestään.

Sekoita moussea kylmähauteessa jääpalojen päällä intensiivisesti noin viiden minuutin ajan. Kylmettyessään mousse saa tavoitellun, ilmavan koostumuksen. Tarjoile.

Katso videolta, kuinka vesi-suklaamousse valmistuu!

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Unohda markettisuklaat! Nämä kolmen ainesosan suklaapatukat muuttavat käsityksesi herkuttelustaValmistuu viidessä minuutissa: Oreo-mukikakku on täydellinen pikaherkku makeannälkäänLisää suklaamousseen aavistus tuttua juomaa: Maku paranee entisestäänMaailman herkullisin kaakaoresepti – sisältää oikeasti suklaataVie aikaa vain 10 minuuttia – valmista herkullista valkosuklaavaahtoaUskomaton resepti: Kahden ainesosan suklaamousse
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt