Hullunhelppo resepti – lisää suklaaseen vain vettä ja katso mitä tapahtuu!

shutterstock_248577829
Shutterstock

Suklaamousse on klassikkojälkiruoka, jonka voi monen yllätykseksi valmistaa lisäämällä sulatetun tumman suklaan joukkoon vettä. 

Onnistuneen suklaamoussen salaisuus on kuohkeus ja täyteläisyys. Yllättäen nämä ominaisuudet on mahdollista saavuttaa vispaamalla vedellä laimennettua tummaa suklaata kylmähauteessa. Tällöin suklaan joukkoon ei tarvitse lisätä esimerkiksi kermavaahtoa tai valkuaisvaahtoa.

Vesi-suklaamousse

270 grammaa tummaa suklaata
230 g kiehuvaa vettä

jääpaloja
suolaa

Pilko suklaa kulhoon ja lisää sen joukkoon kiehuva vesi. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

Laita isompaan kulhoon jääpaloja ja sirottele jääpalojen päälle suolaa. Suolan ansiosta niiden lämpötila kylmenee entisestään.

Sekoita moussea kylmähauteessa jääpalojen päällä intensiivisesti noin viiden minuutin ajan. Kylmettyessään mousse saa tavoitellun, ilmavan koostumuksen. Tarjoile.

Katso videolta, kuinka vesi-suklaamousse valmistuu!

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja