Hullunhelppo resepti – lisää suklaaseen vain vettä ja katso mitä tapahtuu!
Suklaamousse on klassikkojälkiruoka, jonka voi monen yllätykseksi valmistaa lisäämällä sulatetun tumman suklaan joukkoon vettä.
Onnistuneen suklaamoussen salaisuus on kuohkeus ja täyteläisyys. Yllättäen nämä ominaisuudet on mahdollista saavuttaa vispaamalla vedellä laimennettua tummaa suklaata kylmähauteessa. Tällöin suklaan joukkoon ei tarvitse lisätä esimerkiksi kermavaahtoa tai valkuaisvaahtoa.
Vesi-suklaamousse
270 grammaa tummaa suklaata
230 g kiehuvaa vettä
jääpaloja
suolaa
Pilko suklaa kulhoon ja lisää sen joukkoon kiehuva vesi. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Laita isompaan kulhoon jääpaloja ja sirottele jääpalojen päälle suolaa. Suolan ansiosta niiden lämpötila kylmenee entisestään.
Sekoita moussea kylmähauteessa jääpalojen päällä intensiivisesti noin viiden minuutin ajan. Kylmettyessään mousse saa tavoitellun, ilmavan koostumuksen. Tarjoile.
Katso videolta, kuinka vesi-suklaamousse valmistuu!
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan