Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokkien grillihaastekisa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 24.05.2015 18:52

Kulunut lauantai oli Tampereella tapahtumien superpäivä. Siivouspäivä, Likkojen Lenkki, Museoiden Yö, Pispalan Karnevaalit ja Suuret Oluet Pienet Panimot tulivat ensimmäisinä mieleen. Mustanlahden satamassa, juuri uudistuneessa ravintola Kaislassa, kisailtiin jo perinteeksi käynyt Chef Santerin grillihaastekisa. Haasteeseen olivat vastanneet kaupungin kovat kulinaaritekijät Ravinteli Berthan Mika Roito, 4 vuodenaikaa -ravintolan Yoni Ichtertz, viime vuoden voittajana ravintola Näsinneulan Reino Sarka, ”kalakauppiaan poika” Valtteri Nygren, Poppamies Marko Suksi sekä Helsingin vahvistuksena Top Chef Akseli Herlevi.

MTV Oy, All rights reserved

Tehtävänä oli grillata pienehkö annos raadille, johon oli arvottu Aamulehden Moro-liitteen lukijoita. Äijät puhkuivat voitonvarmuutta eikä kukkoilulta ja sanasodalta vältytty.

Mutta pulinat sikseen, grilli kuumaksi ja annokset tuomareille. Annosten kuvailut ovat hiukan vaillinaisia, koska en liiemmin tehnyt muistiinpanoja.

ANNOKSET Chef Santeri: Ravunpyrstöjä kahdella tavalla: gambas al ajillo kevyesti bbq-savustettuna sekä romesco-tyylistä grillattua rapusalaattia ja fenkolia.

MTV Oy, All rights reserved

Reino Sarka: Possua, parsaa, porkkanaa, aprikoosia ja mitä vielä...

MTV Oy, All rights reserved

Valtteri Nygren: Grillatun flat breadin sisällä revittyä cajun-lohta, kurkku-jogurttisettiä ja tomaattia.

MTV Oy, All rights reserved

Yoni Ichtertz: ”Rastavarrashodari”

MTV Oy, All rights reserved

Mika Roito: Raakakypsytettyä entrecotea viherpippurimajoneesin ja ei-pikkelöityjen-vaan suolalla-ja-sokerilla-ja-etikalla-maustettujen kasvisten kera.

MTV Oy, All rights reserved

Akseli Herlevi: Burgeri

MTV Oy, All rights reserved

Marko Suksi: Hitaasti kypsytetty, pekoniin kääritty punasipuli, jonka sisällä riistajauhelihaa ja Koskenlaskija-sydän.

MTV Oy, All rights reserved

Voittajaksi selviytyi itse ehkä eniten siitä yllättyneenä, Maikkarin Grillikuume-ohjelmassakin parhaillaan menestyvä Marko Suksi. Onnea Poppamiehelle! Aikamoisen äijäköörin vedit nippuun.

MTV Oy, All rights reserved

Tapahtumassa oli myös maistatuksia sekä poikkeuksellisen hyvät telttamurkinat. Söin ensimmäisen hyvän Suomessa saamani kebabin Berthan poikien hifisteltyä pikaruokaherkku uuteen uskoon. Kebab-liha oli häränhäntää, jossa kolrabi-rub. Höysteenä puoli vuotta fermentoitunutta tomaattikastiketta, aamulla leivottua pitaleipää, kevätsipulia ja savustettua jogurttikastiketta kera valkosipuli-confitin (ainakin suurin piirtein näin).

Lisäksi Tampereen makkaravelhot, 4 vuodenajan Yoni ja Darren tarjoilivat supermaukasta hot dogia.

Päivän toinen voittaja on Tampere. Loistavaa yhteishenkeä ja -peliä hyvän ruoan ympärillä ja kulinaarisen ilosanoman levitystä laajalla rintamalla!

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Kajo, TampereRavintola-arvostelu: Public House Huurre, TampereRavintola-arvostelu: Los Pollos, TampereRiesling- ja Spätburgunder-viikot - Tampereen parhaat palatRavintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2Bocuse d'Or 2016 - maistiaiset
grillikisahuippukokitKaislakesätapahtumaMustalahtiMustanlahden satamaTamperetapahtuma
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved