Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki tarjoilee suomalaisia herkkuja aasialaisille: Maistuvatko "Ida-mummin lihapullat" paikallisille?

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 05.02.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Keittiöpäällikkö Jaakko Sorsa on asunut pitkään Hongkongissa – ja oppinut sen, millaiset pohjoismaalaiset herkut maistuvat aasialaisille kaikkein parhaiten.

Hongkongilaisen huippuravintola FINDSin keittiöpäällikkö Jaakko Sorsa on tehnyt pohjoismaalaista ruokaa tutuksi Aasiassa. Sorsan viimeisin projekti näki vastikään päivänvalon, kun Finnair kertoi tuovansa Sorsan suunnittelemat ateriat Hongkongista lähtevien lentojensa business-luokkaan 4. helmikuuta lähtien.

Jaakko Sorsan suunnittelemat annokset Hongkong–Helsinki-reitille:

Fenkolilla maustettua kylmäsavulohisalaattia, kesäkurpitsaa ja ohraa, piparjuuri-kapriskastiketta

Vokattua kanaa, parsakaalia ja höyrytettyä riisiä

Lihapullia rosmariinikastikkeessa, peruna-porkkanamuhennosta ja puolukkahilloa

Sienikeittoa, paistettuja korvasieniä ja hasselpähkinäöljyä

Maistuvatko suomalaiset lihapullat aasialaisille?

Hongkongista Helsinkiin kulkevilla lennoilla on paljon aasialaisia, mannerkiinalaisia – ja muutenkin kosmopoliitteja matkustajia. Tästä syystä huippukokille oli erityisen tärkeää suunnitella lennoille sellaiset annokset, jotka maistuvat taatusti kansainvaliselle porukalle.

Lopputuloksena syntyi ruokalista, johon kuuluvat muun muassa rosmariinikastikkeen kanssa tarjoillut, perisuomalaiset lihapullat. Maistuvatko lihapullat varmasti aasialaisille business-luokan matkustajille, Jaakko Sorsa?

– Erittäin hyvin. Varsinkin perheen perinnereseptillä tehdyt Ida-mummin lihapullat! Tosi hienoa, etta nämä lennolla tarjottavat lihapullat tehdään täsmälleen samalla käsityölla kuin mummin ja FINDS:in pullat, huippukokki tunnelmoi.

– Klassikot uppoaa aina! Eikä ihme, kyllähän Suomessakin niitä on syöty vuosisatoja ja edelleen maistuu! Sorsa jatkaa.

Huippukokille oli heti selvää, että suomalaiset maut pääsisivät päärooliin, kun hän päätti tarttua haasteeseen, ja suunnitella menun Finnairin business-luokkaan.

– Meillä FINDSissa on yli 11 vuoden kokemus pohjoismaisten makujen esittelystä niitä aiemmin maistamattomille asiakkaille, joten siitä muotoutui teema "suomalainen ruokaperinne". Nykyään on niin paljon puhetta "uudesta pohjoismaisesta keittiöstä", että tällä kertaa tehdäänkin klassisempaa osastoa. Esimerkiksi säilöntämetodit, kuten savustaminen, hilloaminen ja suolaaminen ovat laajasti esillä annoksissa, Sorsa kertoo.

Tärkeintä huippuammattilaiselle on kuitenkin se, että lopputulos maistuisi hänelle itselleen – oli kyse sitten huippuravintolassa tai yläilmoissa nautitusta illallisesta.

– Se on aina hyvä ohjenuora, että maistuisiko annos itsellesi, jos tarjottaisiin siinä tilanteessa. Minulle maistuisi!

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaKolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Timo löysi todellisen aarteen Hilja-mumminsa vanhasta vihosta vuodelta 1912 – nyt mummin hittiruoka päätyi Michelin-ravintolan listalle: "Aika huikea perintö"Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Finnair tuo lentokoneateriat ruokakauppoihin – Vantaan Sanomat: Annoksen hinta noin 10 euroaVegeneesi! Suomalaisfirman uudesta majoneesin korvikkeesta povataan hittiä – "Makua ei erota sokkona"
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • ke08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos