Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki: Suomalaisilla yksi ongelma ruoanlaitossa

Keittiössä tarvitaan hyviä raaka-aineita, mausteita ja oikeaa asennetta.
Keittiössä tarvitaan hyviä raaka-aineita, mausteita ja oikeaa asennetta.
Julkaistu 28.05.2016 08:01
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Kari Aihinen peräänkuuluttaa suomalaisilta rohkeutta luottaa itseensä myös keittiössä. Vaikka ruoka menisi ensimmäisellä kerralla pieleen, siitä ei pidä lannistua.

Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen kiersi Kaappaus keittiössä -ohjelmassaan opastamassa kotikokkeja parempien ruokatottumusten pariin, joten hän on hyvin perillä suomalaisten keittotaidoista.

Hänen mielestään suomalaisten ongelma on se, että he eivät luota itseensä tarpeeksi keittiöhommissa.

– Meillä ei ole taidoissa vikaa, vika on yläpäässä. Pitäisi ajatella, että minä haluan olla hyvä kokki. Se on se meidän ongelma.

Huono itsetunto vaivaa suomalaisia muissakin asioissa.

– Meillä ei ole sellaista kulttuurillista voimaa, että me uskoisimme itseemme. Oli se sitten lätkä tai uinti tai hiihto, niin meiltä puuttuu sellainen voittamisen kulttuuri.

Rohkeutta ruoanlaittoon

– Pitäisi rohkeammin tehdä ruokaa ja uskoa siihen ruoanlaittoon, olla ylpeitä, eikä aina pyytää anteeksi ja epäonnistumisten kautta lopettaa.

Aihinen kehottaa rohkeasti hakemaan ohjeita netistä ja kokeilemaan. Jos ruoka ei ensimmäisellä yrittämällä onnistu, siitä ei pidä lannistua, vaan kokeilla uudestaan toisen ja kolmannenkin kerran.

Mausteita saa käyttää rohkeasti, jotta ruoasta saa maistuvaa. Keittiössä kannattaa luottaa myös omiin aisteihinsa.

– Maustaminen ja maistaminen ovat kaksi kovinta juttua. Pitää maustaa ja maistaa sitä ruokaa ja lisätä sinne happoa, suolaa, makeutta ja tulisuutta.

On todella tärkeää myös uskoa siihen, mitä tekee.

– Kokki tekee itse itselleen sen mielentilan ja fiiliksen. Sinun pitää tehdä ne ruoat, eivät ne itsestään synny.

Paista pekonit vaihteeksi uunissa – taatusti rapea lopputulos!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kape Aihinen vertaa ruoanlaittoa erääseen urheilulajiin: "Jollet anna kaikkea itsestäsi, niin älä tule sitten ollenkaan"Julkkiskokki Kari Aihinen ei usko dieetteihin: "Hölmöläisten hommaa"Lyhyt kesä motivoi suomalaista Michelin-kokkia: "Pitää olla pää räjähtää -osastolla koko ajan"Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”Suomalaiskokit: Vanhemmilla vastuu kasvattaa lapset syömään ravintolassa – "Kun se moukurapää syntyy, niin sehän ei tiedä mistään mitään"Asiantuntija varoittaa: Älä tee yleistä lusikkamokaa leipoessa
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?