Huippukokki: Suomalaisilla yksi ongelma ruoanlaitossa

wokkipannu
Keittiössä tarvitaan hyviä raaka-aineita, mausteita ja oikeaa asennetta.

Kari Aihinen peräänkuuluttaa suomalaisilta rohkeutta luottaa itseensä myös keittiössä. Vaikka ruoka menisi ensimmäisellä kerralla pieleen, siitä ei pidä lannistua.

Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen kiersi Kaappaus keittiössä -ohjelmassaan opastamassa kotikokkeja parempien ruokatottumusten pariin, joten hän on hyvin perillä suomalaisten keittotaidoista.

Hänen mielestään suomalaisten ongelma on se, että he eivät luota itseensä tarpeeksi keittiöhommissa.

– Meillä ei ole taidoissa vikaa, vika on yläpäässä. Pitäisi ajatella, että minä haluan olla hyvä kokki. Se on se meidän ongelma.

Huono itsetunto vaivaa suomalaisia muissakin asioissa.

– Meillä ei ole sellaista kulttuurillista voimaa, että me uskoisimme itseemme. Oli se sitten lätkä tai uinti tai hiihto, niin meiltä puuttuu sellainen voittamisen kulttuuri.

Rohkeutta ruoanlaittoon

– Pitäisi rohkeammin tehdä ruokaa ja uskoa siihen ruoanlaittoon, olla ylpeitä, eikä aina pyytää anteeksi ja epäonnistumisten kautta lopettaa.

Aihinen kehottaa rohkeasti hakemaan ohjeita netistä ja kokeilemaan. Jos ruoka ei ensimmäisellä yrittämällä onnistu, siitä ei pidä lannistua, vaan kokeilla uudestaan toisen ja kolmannenkin kerran.

Mausteita saa käyttää rohkeasti, jotta ruoasta saa maistuvaa. Keittiössä kannattaa luottaa myös omiin aisteihinsa.

– Maustaminen ja maistaminen ovat kaksi kovinta juttua. Pitää maustaa ja maistaa sitä ruokaa ja lisätä sinne happoa, suolaa, makeutta ja tulisuutta.

On todella tärkeää myös uskoa siihen, mitä tekee.

– Kokki tekee itse itselleen sen mielentilan ja fiiliksen. Sinun pitää tehdä ne ruoat, eivät ne itsestään synny.

Paista pekonit vaihteeksi uunissa – taatusti rapea lopputulos!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja