Mainos

Huippukokki kotiin kokkaamaan? Nyt se on mahdollista!

Ruokaostokset on voinut tilata kotiin jo pidemmän aikaa netin kautta. Nyt myös huippukokin tilaaminen kotiin on helppoa ja vaivatonta. 

Puolisen vuotta pyörinyt Foodiac-pavelu mahdollistaa huippukokin tilaamisen omaan kotikeittiöön. Palvelun kautta voit ostaa kotiisi esimerkiksi Richard McCormickin, Jouni Toivasen, Akseli Herlevin tai Teemu Laurellin.

– Muualla maailmassa on samantyyppisiä palveluja, mutta Suomessa yksityiskokkien käyttö on vielä aika pientä. Haluamme Foodiacin avulla tuoda yksityisiä kokkeja helpommin löydettäviksi ja tarjota vaihtoehdon ravintolaillalle. Kokin voi tilata kotiin samaan hintaan ja saada persoonallisemman elämyksen, kertoo Foodiacin perustaja Miikka Mäkiö.

– Fine dining -ravintoloita on kaatunut tiheään tahtiin ja paljon on kirjoiteltu, onko fine dining -kuolemassa. Me näemme, että Foodiacille on paikka ja tilausta. Voimme tarjota persoonallisen elämyksen, ja ottamalla kokin kotiin saa samalla myös tietoa ja oppia ruoanvalmistuksesta. Haluamme tuoda perinteisille markkinoille hieman uutta tuulahdusta.

Kotiin tilattavien kokkien hinnat vaihtelevat, mutta Mäkiön mukaan yksityiskokki maksaa suunnilleen saman verran kuin 10 hengen 3–5 ruokalajin illallinen fine dining -ravintolassa tulisi maksamaan.

Mäkiö kertoo, ettei Suomen ykkösrivin kokkeja ole ollut hankala houkutella mukaan palveluun.

– Kokitkin ymmärtävät, että digitaalisuus on nykypäivää. He keskittyvät mielellään olennaiseen eli kokkaamiseen.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja