Huippukokki Jamie Oliverin superhelppo kanaruoka kruunaa pääsiäisen: ”Paras broileriresepti, jota olen koskaan maistanut”

Pääsiäismenu a la Teresa Välimäki 5:32 Pääsiäismenu a la Teresa Välimäki
Videolta löydät kokki Teresa Välimäen pääsiäiseen sopivan reseptin.

Huippukokki Jamie Oliverin kokonaisena paistettu broileri ruokalaji, joka juhlavuudestaan huolimatta syntyy yllättävän vähällä vaivalla. 

Broileri kuuluu lampaan ja karitsan ohella pääsiäisen suosituimpien liharuokien joukkoon. Arkisten rintafileiden sijaan pääsiäisenä pöytään nostetaan kokonainen broileri, joka valmistuu uunissa kuin itsestään.

Kokonainen maitobroileri kuuluu huippukokki Jamie Oliverin suosituimpien reseptien joukkoon, eikä mikään ihme. Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva superhelppo herkku hurmaa niin maullaan kuin tuoksullaan. 

– Luota minuun, tulet rakastamaan tätä. Maidosta syntyy mitä maukkain kastike, kokki kirjoittaa verkkosivuillaan. 

Kokin verkkosivuilla resepti on kerännyt toinen toistaan ylistävimpiä arvioita. 

– Tämä saattaa olla paras broileriresepti, jota olen koskaan maistanut, eräässä kommentissa todetaan. 

Maitobroileri (4 annosta) 

1 kokonainen broileri 1,5 kg
100 g voita
oliiviöljyä
½ kanelitanko
kourallinen tuoreita salvianlehtiä
2 sitruunaa
10 valkosipulinkynttä
5,5 dl maitoa

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja öljy laakeassa pannussa ja ruskista broileri kauttaaltaan. Nosta broileri uunivuokaan ja kaada voi-öljyseos broilerin päälle. Kuori sitruunoista reilun kokoisia kuoripaloja ja lisää ne pataan. Lisää pataan myös kanelitanko, maito, salvianlehdet ja valkosipulinkynnet kuorineen. Paista uunissa noin 1,5 tuntia. Valele broileria muutamaan otteeseen paiston aikana. 

Nosta kypsä broileri padasta ja erottele liha luista. Valele lihan päälle kastiketta ennen tarjoilua. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!