Huippukokki ei suosittele herkkusienien grillaamista: "Se on ihan vitsi"

shutterstock_163853456
Täytetyt herkkusienet ovat suomalaisille tuttua grilliruokaa. Shutterstock

Täytetyt herkkusienet ovat suomalaisille erityisen tuttua herkkua. Huippukokki toivoo, että iänikuisten grillattujen herkkusienien sijaan suomalaiset käyttäisivät grillatessaan enemmän mielikuvitustaan ja unohtaisivat herkkusienten grillaamisen.

Grillimaisteri-kiertueella useampana kesänä mukana ollut huippukokki Henrik "Roope" Rehbinder ei itse grillaa täytettyjä herkkusieniä koskaan. Syy tähän on se, että ammattilaisen mielestä täytetyt sienet eivät ole maineensa veroista herkkua.

– Minä en täyttäisi herkkusieniä. Se on meille Grillimaisteri-kiertueella ihan vitsi kun joka vuosi siellä on "ne herkkusienentäyttäjät", Rehbinder kertoo.

– Ajattelen aina, että ei voi olla totta, taas ne täytetyt herkkusienet, hän jatkaa.

Sienien grillaamisen sijaan Rehbinder toivoisi, että suomalaiset kokeilisivat rohkeammin jotain uutta myös grillaamisen saralla.

– Ei täytetyissä herkkusienissä välttämättä ole mitään erityisen huonoa, mutta se on 20 vuotta ollut suomalaisen grillaajan ykkösjuttu – ja se on edelleen sitä, Rehbinder ihmettelee.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.