Huippukokki Akseli Herlevi tyrmää: Nämä kaksi virhettä pilaavat hampurilaisen

hampurilainen
Akseli Herlevi paljastaa, mitkä virheet pilaavat hampurilaisen. Shutterstock

Top Chef -voittaja ja pian oman hampurilaisravintolansa Helsingin ydinkeskustaan avaava Akseli Herlevi paljasti, mitkä klassikkovirheet pilaavat burgerin.

Vuoden 2015 loppuun mennessä Naughty BRGR -hampurilaisravintolan Helsinkiin avaava huippukokki Akseli Herlevi kertoi Makuja.fi:lle, mitkä ovat pahimmat virheet, joihin hampurilaisen valmistamisessa voi hänen mielestään sortua.

Virhe nro. 1: Huonolaatuinen ja vähärasvainen hampurilaispihvi

Huippukokki myöntää, että yksi tärkein onnistuneen hampurilaisen lähtökohdista on liha, jota hampurilaispihviin on käytetty. Kun kyse on hampurilaisesta, ei ammattilaisen mukaan kannata missään nimessä valita lihaa, joka on kovin vähärasvaista.

– Ensimmäinen virhe on se, että käytetään huonolaatuista lihaa, jossa on matala rasvapitoisuus, Herlevi toteaa.

Virhe nro. 2: Kova hampurilaissämpylä

Toinen onnistuneen hampurilaiselämyksen kannalta erityisen olennainen asia on valittu sämpylä. Se ei suinkaan ole yhdentekevää, millaisten leipien väliin hyvistä raaka-aineista loihditun hampurilaisen paketoi, mikäli tavoittelee erityisen onnistunutta makuelämystä.

– Burgeri, jossa on kova sämpylä, on vaikea syödä, koska se ampuu täytteet purtaessa suoraan takaseinään, Herlevi sanailee.

– Toisin sanoen sämpylän tulisi olla hyvin pehmeä! Herlevi vinkkaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja