Huippukokki aikoo avata uuden hampurilaisravintolan: "Helsingistä ei saa hyvää burgeria"

Akseli Herlevin burgeri
Akseli Herlevi valmisti Naughty BRGR -hampurilaisen Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa Subilla. Valtteri Kantanen

Suomen ensimmäinen Top Chef, kokki Akseli Herlevi aikoo avata Helsinkiin omien sanojensa mukaan hinta-laatusuhteeltaan kaupungin parhaan hampurilaisravintolan. Herlevi etsii parhaillaan sopivia tiloja Naughty BRGR -konseptilleen.

Hampurilaisiin erikoistunut kokki Akseli Herlevi näkee pääkaupunkiseudun ravintolatarjonnassa selkeän puutteen: mistään ei saa hinta-laatusuhteeltaan loistavaa hampurilaista. Subin Top Chef -ohjelmasta tuttu kokki aikookin avata Helsinkiin uuden Naughty BRGR-hampurilaisravintolan. Idea ravintolan perustamiseen on syntynyt oman intohimon ja tarpeen välisestä yhtälöstä.

– Aion avata ravintolan, joka on erikoistunut burgereihin. Helsingistä ei saa mielestäni loistavaa burgeria sopivaan hintaan mistään - huippuluokan burgeri pitää voida saada kympillä. Olen aina ollut kiinnostunut ruoasta, joka on yksinkertaista ja herkullista. Eikös burgeri nimenomaan ole juuri sitä? Herlevi perustelee ideaansa.

Etsinnässä sopivat tilat

Hampurilaisravintolan konsepti on jo hiottu valmiiksi ja Naughty BRGR avaa ovensa heti sopivien ravintolatilojen löydyttyä. Hampurilaisia rakastava Herlevi on hakenut inspiraatiota täydellisiin hampurilaisiin maailmalta.

– Haluan, että asiakas tuntee ravintolaan sisään astuessaan olevansa jossain muualla kuin Suomessa, kunnes havahtuu. Sellaiset ravintolat viehättävät minua itseänikin suuresti. Olen kiertänyt ympäri maailmaa keräämässä reseptejä ja vaikutteita burgeriravintoloista pelkästään tätä päämäärää varten.

Täydellinen hampurilainen on Herlevin mukaan melko riisuttu, yksinkertainen ja robusti.

– Japanilainen ruokafilosofia on sydäntäni lähellä. Se, mitä ei ole burgerin välissä on aivan yhtä tärkeää kuin mitä siellä on, Herlevi summaa.

Katuruokaa tarjolla Streat Helsinki EATS-festivaaleilla

Streat Helsinki EATS -festivaalit järjestetään 21.-22.3.2015 Helsingin Torikortteleissa. Tapahtuma on avoinna molempina päivinä klo 11-19.

Hampurilaisten ystävillä on jo tulevana viikonloppuna mahdollisuus päästä maistamaan Herlevin burgereita. Naughty BRGR avaa pop up -ravintolan Streat Helsinki EATS-katuruokafestivaaleille Helsingin Torikortteleihin. Katuruokariehassa on tällä kertaa mukana yhteensä 64 katukeittiötä.

– Haluan ennen ravintolan avaamista tarjota ihmisille mahdollisuuden päästä maistamaan yhtä luomustani, Naughty Burgeria. Valmistin saman hampurilaisen myös tuoreessa Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja