Monessa lapsiperheessä ravintolareissut aloitetaan valitsemalla lapsille lastenlistalta tuttuja herkkuja. Tämä tapa on saanut kritiikkiä tällä viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijalta – ja nyt myös suomalaisilta huippukokeilta.
Yle uutisoi tällä viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ravitsemusyksikön erikoistutkijan kritisoivan sitä, että lastenlistan kestosuosikissa, nakeissa ja ranskalaisissa, saattaa olla liikaa suolaa, rasvaa ja nitraattia. Huonon ravintosisällön lisäksi lastenlistassa on toinenkin huono puoli: Lapsia ei totuteta syömään samaa ruokaa kuin vanhemmat.
Makuja.fi haastatteli suomalaisia huippukokkeja, jotka olivat yhtä mieltä siitä, että lastenannoksista voitaisiin luopua siksi, että lapset saisivat maistella jo pienestä pitäen samoja ruokia kuin heidän vanhempansa.


